Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Afdelingsavond Vrouwen van Nu met Eric Stegink van Piggy’s Palace

BATHMEN – In 2017 won Erik een ‘Nuffield Scholarschipprijs’ waarbij hij de wereld mag en kan rondreizen om ervaringen te delen met andere mensen. Tesamen met 80 internationale scholars komt hij op plekken bij bedrijven en instanties over de hele wereld. Dit om kennis te vergaren en daarna weer te delen.Erik wil proberen om op de avond van Vrouwen van Nu, met als titel ‘Van Crimineel naar Voedselproducent’ een inkijkje geven over zijn eerste ervaringen vanuit zijn Nuffield studie.

Hoe vergaat het een creatieve Bathmense boer tussen o.a. Braziliaanse, Zuid-Afrikaanse en Australische scholars? Hoe kijken andere landen tegen de sociale en economische ontwikkelen op het platteland aan?

Erik Stegink is een gepassioneerde innovatieve ondernemer die, samen met zijn vrouw Paula en medewerkers, kijkt hoe het bedrijf Piggy’s Palace zo duurzaam mogelijk in de markt kan worden gezet. Het is belangrijk om nieuwe ideeën ambitieus te ontwikkelen, die voor het bedrijf, maar ook zeker voor de gehele landbouwsector, een vooruitgang kunnen zijn.

Piggy’s Palace bevat drie locaties  met 500 zeugen en 2.000 biggen in Bathmen (Nederland) en 2.000 vleesvarkens in Stadtlohn (Duitsland) met daarbij een eigen PiPaPorc vleesconcept waarbij varkens buiten lopen en van de glijbanen glijden. Daarnaast is er een biologische varkenshouderij met 100 zeugen en 800 vleesvarkens in Raalte (Nederland).

De afdelingsavond begint op woensdag 22 november om 20.00 uur in Cultuurhuus Braakhekke en de zaal is open vanaf 19.30 uur.