Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Afscheid van Jan Willem Achterkamp en presentatie derde Bathmens Beiaardboek

BATHMEN – Op zaterdag 21 december zal Jan Willem Achterkamp afscheid nemen als dorpsbeiaardier van Bathmen. Om 11.00 uur zal Jan Willem een concert geven op zijn geliefde Hemony-carillon met werken uit het Bathmens Beiaardboek deel 1 en 2. Daarna is de presentatie van het Bathmens Beiaard Boek deel 3. Vanaf 12.00 uur is er een afscheidsreceptie in de Dorpskerk van Bathmen. U bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn.In het Bathmens Beiaardboek deel 3 staan o.a. alle composities die Jan Willem gecomponeerd heeft voor (oud)bestuursleden van de Stichting Bathmense Beiaard.

Beiaardier Jan Willem Achterkamp gaat op 1 januari 2020 stoppen als dorpsbeiaardier van Bathmen vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ook zal hij stoppen als beiaardier van de Lebuïnus in Deventer.

Jan Willem, de initiatiefnemer van het carillon in Bathmen, heeft er vanaf 2008 voor gezorgd dat het Hemony-carillon, met zijn liefelijke klanken, door een groot deel van de bevolking wordt gewaardeerd. Vele zaterdagen heeft Jan het carillon zijn klanken over Bathmen laten uitstrooien. Elk kwartier wordt er door de automaat een melodie ten gehore gebracht, die Jan Willem heeft samengesteld.

Het is de verdienste van Jan Willem dat alle kinderen die de laatste zeven jaren de basisscholen hebben verlaten, kennis hebben gemaakt met het carillon en de Dorpskerk van binnen en buiten hebben gezien. Vele gezelschappen en artiesten hebben tijdens de juniconcerten met de klanken van de klokken van het carillon met hem opgetreden. Hiervan hebben vele mensen genoten. U bent van harte uitgenodigd om persoonlijk van Jan Willem afscheid te nemen.

Al vóór 2002 ontstond bij Jan Willem Achterkamp het idee voor een klein carillon. Dat dit een paar jaar later werkelijkheid zou worden had niemand kunnen bevroeden. Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente Bathmen besloot de voltallige raad in 2004 om een deel van een legaat van mevr. Nijenhuis te bestemmen voor dit carillon. Samen met bijdragen van de kerkgemeenschap en woon- en zorgcentrum ‘t Dijkhuis kon het carillon besteld worden bij klokkengieterij de Koninklijke Eijsbouts in Asten.

Bij dezen nodigen wij u uit voor de presentatie van het Derde Bathmense Beiaardboek en het afscheid van dorpsbeiaardier Jan Willem Achterkamp. De afscheidsreceptie vindt plaats op zaterdag 21 december vanaf 12.00 uur in de Dorpskerk. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje afscheid te nemen.

Het bestuur van de Stichting Bathmense Beiaard hoopt u namens Jan Willem van harte te mogen begroeten.