Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Afsluiting Boekenweek in nieuwe bibliotheek van Bathmen

BATHMEN – Zaterdagmiddag 17 maart hebben drie schrijfsters uit Loo-Bathmen de Boekenweek in Bathmen feestelijk afgesloten. Jeannette Oosterwijk, senior medewerker formulebibliotheek, had Mieke Zomer, Dienke Cazemier en Babette van Meggelen uitgenodigd voor een speelse presentatie van hun boeken in de prachtige nieuwe bibliotheek van Bathmen.Het was een gezellige middag en hulde aan de mensen die de kou hebben getrotseerd om even naar de bieb te komen. De dames van de Wereldwinkel zorgden voor een prettig ontvangst.

Mieke Zomer beschrijft in haar boek ‘Dieren – sprekend als mensen’ waarom en hoe zij gekomen is om dierentolk te worden. Mieke vertelde o.a. over een boerin die zij geholpen heeft met een probleem met een aantal kalfjes. Een heel bijzonder verhaal en zij stelt dat iedereen kan leren om contact te maken met dieren. Zij heeft duizenden cursisten in binnen- en buitenland.

Dienke Cazimier las een stukje voor uit haar recente boek ‘Wat er gebeurt’ met afwisselende verhalen, van spannend tot grappig en ontroerend. Eerder heeft zij twee boeken uitgegeven n.l. ‘Natuurlijk Normandië’ en ‘7 dagen in juli’. Haar passie voor Frankrijk is duidelijk. Daarnaast heeft zij met regelmaat columns en verschillende artikelen geschreven in tijdschriften.

Babette van Meggelen heeft na ruim 30 jaar theater een uniek boek geschreven ‘Bijzondere momenten uit mijn theaterleven’. Theater loopt als een rode draad door haar leven en daar schrijft zij heel openhartig over met alle ups en downs. Zij vertelde hoe mooi het was om tijdens het schrijven opnieuw met artiesten, impresario’s, familie/kinderen van, in contact te komen.

De luisteraars waren allen zeer geïnteresseerd en er was meteen contact met het publiek. Na afloop was er gelegenheid voor een praatje, het kopen en signeren van boeken. Een geslaagde eerste activiteit van de nieuwe bibliotheek in Bathmen.