Alie van de Pothaar telt op!

(met eigen woorden)

Ja, ik tel op, dat zijn gezellige, leuke, spannende, idiote, grappige en gekke gebeurtenissen van de Oudejaarsavond. Het was gezellig dat er veel mensen op de Brink de verjaardag van 2018 samen hebben gevierd. Om 0.00 uur elkaar stevige snoetenspek geven en in de kinnebakken bijten. Er werd geproost en de boze geest zette het op een lopen. Die liep zo hard de Brinkloop dat hij zichzelf achterop kwam. Wat ik een dom ‘gezicht’ vond was Janus met de 2 gezichten, die is genoemd naar januari, hij stond onder de tijd, en keek om precies 0.00 uur zowel achteruit als vooruit het Oude en Nieuwe jaar in.

Gelukkig was er niets geen ‘geheister’ alleen heisen, dat heb ik gedaan met warme chocolade melk.

Was heel blij dat het stuntteam, de Opknappers uit LageVuursche, niets beters konden bijdragen aan de prachtige vuurwerkshow op de Bleke. Zij waren aangeschoten! Hun motto is: Vuurwerk in je reet, is de beste scheet. Dit valt onder afdeling gevaarlijk! Niet doen!

De tranen die zijn gevallen om het afscheid van het Oude jaar zijn in Bathmen onder de voet gelopen, gevloerd zijn ze, en afgedroogd, het onheil afwerende stro gaf een zuiverende werking.

Derk met de Beer is verjaagd, Bathmen is opgeruimd, voor hoe lang?

Het was een mooie Ollejaorsavond, goed dat ik naar Battum ben geweest, anders had ik bij de kachel zitten te ‘poesteren’, misschien wel in slaap gevallen.

Had ik er niet over mee kunnen praten en had u dit niet gelezen.

Ik wens u allen een Gelukkig Nieuwjaar toe.

De groeten van Alie.