Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Aloha hé The LoveBoat

Aloha hé The LoveBoat

BATHMEN – Ver voor de voorstelling begon, kwamen je bij het binnengaan van het Cultuurhuus Braakhekke de zeemansliederen gezongen door de Bêkezangers tegemoet. Het laatste lied dat ze ten gehore brachten was Aloha hé. En toen begon het.

Het gordijn ging open en er ontvouwde zich een prachtig decor waarbij je je onmiddellijk op een cruiseschip waande. Een brede trap in het midden die naar de lounge leidt, met daarop vier danseressen die meedoen aan de aerobics gegeven door lerares Doris (Ymke Blankena).

Dit was het begin van het groots opgezette eenendertigste toneelstuk dat werd opgevoerd door de toneelgroep van de Plattelands Jongeren Bathmen. Al die jaren was Dinie Jansen-Oplaat daar lid van en de laatste 19 jaar! als regisseuse. Dinie krijgt geweldige toneelprestaties in de jongeren naar boven. Ze kreeg hiervoor naar afloop een prachtige bos bloemen.

De bemanning van de Aloha hé wordt gevormd door Dirk Veldwachter als Kapitein, zijn hysterische vrouw (Suzanne Bakker) en recalcitrante dochter Vicky (Ellen Scholthof), die aan het eind van het stuk verkering heeft met zoon Peter (Bart van der Meij) van het echtpaar Estelle (Ellen Pinkert), die de broek aan heeft en de onder de plak zittende man Arnold (Marco Lensink).

Negroïde barman (Coen Stegeman) zegt in het stuk één zin, maar steelt met zijn mimiek de show. Sandra Willemink als werkster (Roos) en intrigant weet met haar woeste bewegingen de zaal geregeld tot lachen te krijgen. Geert van Schooten (hoofd entertainment) beëindigt het stuk als partner van Calvin (Ties Kram), de begeleider van de zes Chinese dames o.l.v. Mei Ling (Cyril in ’t Hof). De twee vervullen hun rol met verve. Als je niet beter wist…

Tante Riek (Claudia Enneman) die de dames van lichte zeden Amanda (Elsemiek Roeterdink) en Pamala (Esmee Koops) een vakantie heeft aangeboden, koppelt de plattelandsvrouw Marie (Jonanne Nieuwenhuis), die van haar moeder op pad is gestuurd om een man aan de haak te slaan aan de verlegen Jaap, de man van de machinekamer (Luuk in ’t Hof).

Zo verlaten aan het einde van het stuk vele paartjes de LoveBoat.

De 27 spelers hadden toen, mede door hun prachtige spel en ingeleefde rollen, de zaal vele malen doen schuddebuiken van het lachen.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de zes dames van de grime, het haar en de dans en natuurlijk de mensen van de toneel en decorcommissies. Joeri Groot Bronsvoord, Jonanne Nieuwenhuis en Geert van Schooten werden na afloop in de bloemetjes gezet, omdat ze voor de tiende keer meewerkten.

Een waar kunststuk dat op 11 en 12 maart drie keer is opgevoerd. Zoals gewoonlijk werd er een verloting gehouden, waarbij de hoofdprijs ter beschikking was gesteld door Catering Bielderman.

Na de voorstelling bleef het tot in de kleine uurtjes gezellig in de foyer van Braakhekke, waar Hannie gewoontegetrouw voor kaas, worst en bitterballen zorgde en Kevin Markvoort voor de muziek.

Als u volgend jaar ook van zo’n geweldig toneelstuk door Bathmense jongeren getuige wilt zijn en u zich wil verwonderen wat deze jongeren presteren, wordt u aangeraden bijtijds te reserveren, want de voorstellingen zijn snel volledig uitverkocht. (Foto: Annet Enderink.)