Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Amarens Strijkkwartet treedt op in Bathmen

BATHMEN – Op zondag 26 februari heeft de Muziekkring Bathmen het Amarens Strijkkwartet uitgenodigd. Het concert vindt plats in de Dorpskerk en begint om 15.00 uur. Het Kwartet dat opgericht is in 2008, bestaat uit Maaike Gerritsen (viool), Marjan Waringa (viool), Marjan Valk (altviool) en Esther de Boer (cello). Alle vier dames zijn afgestudeerd aan het Conservatorium Zwolle.

De dames van het Kwartet hebben na hun studie regelmatig in diverse kamermuziekensembles en orkesten gespeeld. Amarens begeleidt ook graag en vaak koren o.a. Het Overijssels Kamerkoor en Musica Vocalis. Ze zijn ook betrokken bij de oprichting van het nieuwe Oost-Nederlands Barok Consort (ONBC).

Hebt u iets te vieren, dan verzorgt Strijkkwartet Amarens graag een muzikale verrassing. Bijvoorbeeld 14 variaties op het thema ‘Happy Birthday’ in verschillende stijlen.

In Bathmen wordt een geheel Russisch programma gespeeld, een ‘Winterwodka’ als het ware, met werken van o.a. Glière, Borodin en Glazunov. Het wordt een hartverwarmend concert met in de pauze een glaasje wodka. De componisten lieten zich daardoor inspireren en het Amarens Kwartet vervolgens door hun muziek.

Toegang € 15,00; donateurs € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.