Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Andere inrichting van het voetbalveld op de Bathmense Enk

BATHMEN – Op maandagavond 29 juni hebben ongeveer 22 bewoners, van jong tot oud, met elkaar gesproken over het gebruik van het voetbalveldje aan de Alferinklaan. Omwonenden genieten van de voetbalreuring op het veldje, maar ervaren ook overlast: lawaai van de ballenvangers, ballen tegen ramen en in de tuin. Er wordt hard geschoten niet alleen tegen het hek maar er ook overheen.

Op basis van dit gesprek zijn de volgende afspraken gemaakt: de zijstukken van de hekken worden weggehaald, de hekken worden lager gemaakt, de doelen worden niet hoger dan het hekwerk.

Tijdens het overleg kwam er geen overeenstemming over de grootte van de doelen. De wijkmanager van de gemeente Deventer heeft voorgesteld advies te vragen bij een deskundige van de gemeente over welk type doel het beste geplaatst kan worden. En deze te plaatsen. Het plaatsen van minidoelen nodigt uit om minder hard (snelheid uit de ballen) en lager te schieten. Deze worden niet hoger dan de hekken. Het formaat van deze minidoelen is: 1 meter bij 1.20 meter. Deze hebben spijlen aan de achterzijde. De doelen worden iets dichter bij elkaar gezet. (Verder van de hekken af.)

De werkzaamheden worden verricht in week 29. (In de week van 13 tot 19 juli.) De grasmat wordt in het najaar gerenoveerd.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Willems van het Sociaal Team Deventer Buiten, telefoon 06-30542546 of l.willems@socialeteamsdeventer.nl