Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

April Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Pasen staat voor de deur…de eieren zijn verstopt, het paasontbijt is gekocht en voordat het feest losbarst is er zaterdag 15 april eerst een heerlijke filmavond als kick-off van het paasweekend. Voor de hele familie draait er de prachtige animatiefilm Huisdiergeheimen over het leven dat huisdieren leiden wanneer hun baasjes de deur uit zijn. Huisdiergeheimen is een vermakelijke film, bomvol grappen en grollen.De avondfilm I Daniel Blake is een gevoelig filmdrama, maar heeft zeker ook veel humor. De film heeft in Cannes de Gouden Palm gewonnen en dat is meer dan terecht. Je gelooft in de personages omdat ze erg authentiek overkomen. Vooral de scènes bij de uitkeringsinstantie en de voedselbank maken indruk.

 

I Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Daniel Blake (gespeeld door de Britse komiek Dave Johns) probeert zich weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Een absurd doolhof voor iemand die nog nooit met computers gewerkt heeft. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen die in een zo mogelijk nog slechtere situatie verkeren.

 

Huisdiergeheimen

Deze film is de kaskraker van de makers van de Verschrikkelijke Ikke en Minions-films en beantwoordt eindelijk de vraag: wat doet jouw huisdier als je niet thuis bent? Als hun baasjes weg zijn roddelen de huisdieren met hun vrienden, stillen ze hun lekkere trek en geven ze uitbundige feestjes. Het avontuur begint wanneer een vertroetelde terriër en zijn nieuwe uitbundige ‘huisgenoot’ verdwalen in de stadse jungle van New York.

 

Filmdatum: zaterdag 15 april om 18.15 uur Huisdiergeheimen en om 20.30 uur I Daniel Blake

Kosten: 5 Euro.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Wilt u iemand verrassen, bijv. vanwege zijn/haar verjaardag, denk dan eens aan een filmbon van Cinebat.

Verdere info: zie www.cinebat.nl