Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Avondje Go Ahead reclame voor het voetbal

Foto: GA-Eagles.nl/Erik Pasman

DEVENTER – Go Ahead Eagles kent een ongekend goede start van de nieuwe voetbaljaargang. Vorig jaar had de Deventer ploeg onder leiding van Rene Hake een hopeloos aantal van nul punten. Dit jaar staat het na vijf duels op een zesde plek met maar liefst tien punten.

Na een prima start van de competitie werd zaterdag ook Fortuna Sittard aan de zegekar gebonden. Vooral de manier waarop was indrukwekkend, geen moment kwam de thuisploeg echt in gevaar. De ploeg uit Sittard kwam met smaakmakers Noslin en Halilovic en een hoop vertrouwen naar de Adelaarshost, maar zag dat al snel verdampen door een thuisploeg die voetballend veel meer liet zien. Hoogtepunt van de openingsfase was een aanval die werd, zoals vaak, opgezet in eigen zestien en die na een zevental passes eindigde in een mooie kans voor het doel van Fortuna. Hierna volgde er nog vele mooie aanvallen en uiteindelijk zorgde dat in de 30e minuut voor het openingsdoelpunt. Een mooie aanval over rechts werd door Adekanye en Edvardseen, aangever en doelpuntenmaker, gepromoveerd tot een doelpunt.

Een klein kwartier later was er kippenvel in het hele stadion nadat er in de 43e minuut werd geklapt voor de plotseling overleden supporter Erwin Morsman.

In de tweede helft bleef Eagles de betere ploeg en zo werd de 100e wedstrijd van aanvoerder Bas Kuipers in het roodgeel een heerlijk avondje. Fortuna kwam niet verder dan wat speldenprikjes, uiteraard ingeleid door spelmaker Haliloviic, maar Eagles bleef baas in eigen huis. Dankzij Syllo Sow, een intikker, en Rommens met een mooie vrije trap, kwam de terechte 3-0 op het bord en was het weer een ouderwets avondje aan de Vetkampstraat. Met 10 punten kan de ploeg uit Deventer vol vertrouwen naar de duels met Feyenoord en PSV uitkijken en zelfs bij verlies is er niets aan de hand voor de ploeg van Hake. De coach met een lastige week vanwege privéomstandigheden, werd door zijn spelers gesteund met optimale inzet en drie punten.