Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bart Veeze met Brown Boy wint finale Jabat Cup Subtop

Dressuur tijdens Bathmen te Paard 2015

BATHMEN – Op donderdag 5 maart werd tijdens Bathmen te Paard de finale van de Jabat Cup voor de Subtop dressuur verreden. De 15 beste ruiters en amazones van de eerder verreden selectiewedstrijden in Mariënheem, Bathmen en Vorden streden deze avond om de felbegeerde eerste prijs, door het rijden van een kür op muziek.

Iedere kür werd voorzien van deskundig commentaar door Debora Pijpers van Dressuurstal Van Baalen. Zij verving de door ziekte afwezige Coby van Baalen. Winnaar van de avond en de Jabat Cup werd Bart Veeze met Brown Boy (v. Sandreo), met een score van 71,68%.

De avond werd geopend met een prachtige carrousel verreden door ruiters en amazones van de Rijvereniging Bathmen onder leiding van Loes Cevaal. Tevens werd Dana Aarnink van Rijvereniging Bathmen gehuldigd vanwege haar vele successen van het afgelopen jaar, waarin zij diverse kampioenschappen behaalde. Vervolgens verreden de eerste acht deelnemers hun kür op muziek, gevolgd door een demonstratie voltige van de dames Esther en Carola Sneekes. Na deze clinic zag een goed gevulde Manege ’t Ruiterkamp de laatste zeven deelnemers strijden om de hoogste eer.

Uiteindelijk bleek Bart Veeze uit Lochem met zijn ruin Brown Boy (v. Sandreo) de best presterende combinatie van de avond met een score van 71,68%. De tweede plaats was voor Ilona Moeken-Souman met Clothilde Rt (v. Gribaldi) met een score van 70% en derde werd Liseon Kamper-Bol met Special Gift (v. Montecristo) met een score van 69,81%.