Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen annuleert meer dan helft evenementen

BATHMEN – Wordt dit onze toekomst? Geen evenementen meer in ons dorp. “Liever niet”, zegt Esther Brugman voorzitter van de EHBO vereniging Bathmen, “maar als wij kijken naar de laatste ontwikkelingen, dan zit het er wel aan te komen. Het lukt de evenementencommissie van de EHBO Bathmen onvoldoende om voor alle evenementen bemensing te vinden. En wanneer er geen EHBO’ers zijn, dan kan volgens de vergunning het evenement niet doorgaan.”Zijn er dan te weinig EHBO’ers of hebben we te veel evenementen? “Laten we met het eerste beginnen: op dit moment heeft de EHBO vereniging Bathmen ongeveer 50 leden waarvan er ruim 30 een dienst draaien. Er komen meer dan 30 aanvragen op jaarbasis binnen, te denken valt aan: Bathmen te Paard, survival, wandelvierdaagse, beachhandbal en -volleybal, activiteiten op Koningsdag, paasvuren, tentfeesten enz. Iedere dienst wordt door minimaal twee EHBO’ers gedraaid. Tijdens meerdaagse of grote evenementen is er veel mankracht nodig. Helaas moeten wij constateren dat het de laatste jaren veel lastiger wordt om de bezetting rond te krijgen. Daarom doen wij als EHBO vereniging Bathmen namens de gemeenschap een beroep op u als inwoner. Geef u nu op voor een vier daagse EHBO opleiding (inclusief examen op de vierde dag) volgens de nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis en samen zorgen wij er dan voor dat de Bathmense gemeenschap kan blijven genieten van de diversiteit aan evenementen.”

Bij voldoende deelname (minimaal 6 cursisten) start er een nieuwe opleiding in september. De kosten voor een beginnersopleiding zijn 165 euro. Geplande startdatum: 3 september. Data tweede en derde cursusdag: 10 en 17 september. Vierde cursusdag 1 oktober ’s morgens nog cursus en aansluitend ’s middags het examen. Begintijd cursusdag: 9.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur.

U kunt zich opgeven bij de secretaris, mevrouw Henriet van Raan, secretaris @ ehbobathmen.nl Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de voorzitter van de EHBO vereniging, mevrouw Esther Brugman 0570-830427 (na 18.00 uur.)