Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen decor van brandweerwedstrijden

BATHMEN – Bathmen vormt op zaterdag 21 maart 2015 de hele dag het toneel van de provinciale brandweerwedstrijden. Hieraan zullen verschillende brandweerkorpsen uit de provincie deelnemen. Er zal worden gestreden in de klasse 112.

Wedstrijden is eigenlijk niet meer de naam die de lading dekt. Momenteel worden het veelal vaardigheidstoetsen genoemd. De jaarlijkse toetsen vormen enerzijds een mooie gelegenheid om, zoals het woord al zegt, de vaardigheden te beoefenen en deze te meten aan die van andere korpsen. Anderzijds is het een ontmoetingsdag voor de brandweerlieden.

 

Scenario’s

De vrijwillige brandweerploeg van Bathmen telt 24 enthousiaste vrijwilligers. Zij staan in voor de organisatie van deze brandweerwedstrijden van 21 maart. Het scenario van de wedstrijden wordt pas duidelijk als de wedstrijden starten. De opdracht kan zeer uiteenlopend zijn. De meldingen kunnen variëren van een brandmelding of een ongeval met beknelde personen tot een incident waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. Ook samenwerking met politie, ambulance en andere diensten kunnen onderdeel zijn van het scenario.

Elk deelnemend team bestaat uit een bevelvoerder, vier manschappen en een chauffeur/pompbediende. Net als bij een echt alarm, rukken zij tijdens de wedstrijden uit met een volledig bepakt blusvoertuig. Diverse juryleden staan garant voor de beoordeling van de teams.