Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen eindelijk weer op de schaats

BATHMEN – Het heeft even geduurd maar de schaatsliefhebbers konden, na vier seizoenen zonder ijs, de schaatsen weer eens onderbinden op ijsbaan De Grote Maot in Bathmen. Koning Winter heeft de ijsbaan de afgelopen week getrakteerd op een mooie laag ijs. De afgelopen jaren was het vaak zo, dat een dunne laag ijs werd afgedekt door een laag sneeuw, waardoor het ijs niet verder aangroeide. Gelukkig had men daar dit jaar geen last van.

Jong en oud heeft dan ook bijna een week lang kunnen genieten van de ijsbaan. Zowel basisschool De Rythmeen als de Dorpsschool is met een grote groep kinderen op de ijsbaan geweest. Onder het genot van een beker warme chocolademelk en een gevulde koek hebben ze enkele uren van de schaatspret kunnen genieten.

Wie ook zichtbaar heeft genoten was Leny Polak. Onder begeleiding van Dinie Jansen heeft zij, op 97 jarige leeftijd, in haar rolstoel een rondje gereden over de ijsbaan. Daarna was er ook voor haar warme chocolademelk en een gevulde koek in de kantine. Hiermee is zij de oudste persoon die ooit op de Bathmense ijsbaan is geweest.

Deze schaatsweek is voorbij, maar hopelijk komt er in februari nog zo’n mooie periode. De vrijwilligers van de ijsbaan zijn er klaar voor.