Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen gaat weer bruisen!

BATHMEN – Dit najaar komt het Bathmense culturele leven weer op gang na een lange coronaslaap. Na de kunstmarkt op 4 september barst het op zaterdag 11 september helemaal los met muziek in vele toonsoorten, Open Monumentendag, rondleidingen in het Cultuurhuus en informatie over het nieuwe seizoen. Brandpunten zijn de Dorpskerk, het Cultuurhuus en de Wereldwinkel.

Bathmense Kunstmarkt.

Het Cultuurhuus opent al om 10.00 uur zijn deuren, de Dorpskerk om 10.30 uur en de Wereldwinkel om 11.00 uur. Om maar aan te geven dat je van de een naar de ander kunt slenteren en weer terug. Want er is van alles te doen en zo kom je elkaar her en der weer tegen. Het programma loopt door tot 18.00 uur.

In het kader van Open Monumentendag is de Dorpskerk tot 16.00 uur open, ook met een tentoonstelling van tekeningen en schilderijen van dorpsgenoten.
De hele dag zijn er rondleidingen in het Cultuurhuus om het resultaat van de verbouwing te zien en er is informatie over alles wat op stapel staat in het nieuwe seizoen.
Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt het prachtige Bathmense carillon bespeeld door beiaardier Bauke Reitsma
Tussen 15.00 tot 18.00 uur zijn in het Cultuurhuus optredens van Orpheus, de Hanzestadband en het Close Company koor. Het Deventer Swing Orkest, de Battumse Revue en Cinebat zijn aanwezig met informatie.
In en om de Wereldwinkel is van alles te beleven.
En last but not least: om 16.00 uur begint in de Dorpskerk een concert van Daan Oostdam (klassiek piano) en om 17.00 uur van het Duo di Alloro (Daphne Wesseling en Julian van der Linden op saxofoon). Deze concerten worden kosteloos aangeboden door de Muziekkring Bathmen, die hiermee haar seizoen opent.

Op zondag 12 september is de Dorpskerk in het kader van de Open Monumentendag nogmaals open, nu van 13.00 tot 16.00 uur. Aansluitend spelen verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda daar de voorstelling Bathmen de musical, een meeslepende muzikale voorstelling over Bathmen, corona en de liefde. Posthumus: “Gelukkig komt het allemaal goed want ‘het is een musical’. Daar tekenen wij voor!”