Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen gaat zaterdag massaal aan het ‘Kroon poetsen!’

Bathmen – Het zal nog een heel werk worden dat kroon poetsen, want 10 jaar in de berging heeft ‘de Kroon’ geen goed gedaan. Maar gelukkig zijn we zaterdag 1 juni met velen. De Bathmense Brink is vol en het belooft een gezellige terugblik te worden op het Kroon spannen van 10 jaar geleden. Een ieder wordt opgeroepen voor zover mogelijk in de kleding of attributen iets terug te laten komen van 1814, want sfeer kunnen we aan de lange tafels en banken vooral met elkaar creëren.


Vanaf vier uur is men al welkom onder begeleiding van carillonspel. De vermaarde Landstormers zullen dan de bezoekers naar de lange tafels en banken begeleiden en kan het kroon poetsen beginnen. Om vijf uur komt de burgemeester om het festijn te openen. Daarna volgt een programma met muziek van ‘Edelweiss’ en Russische zang van het Kozakkenvrouwen koor ‘Zarjanka’. Er is er voor de Bathmense bevolking van alles te doen en mee te maken op dit drink- en eetfestijn. De Napoleontische Associatie der Nederlanden is aanwezig, er komen hofdames en er worden ook nog andere bijzondere gasten verwacht.

Alle beschikbare barbeque-plekken zijn inmiddels volgeboekt. Zij die niet gereserveerd hebben kunnen dus niet barbequen, maar er is wel de mogelijkheid om warm geroosterd vlees te eten, want er worden 2 varkens aan het spit gebraden. Op het terrein zijn uiteraard ook diverse drink-stalletjes en kraampjes. Kortom voor iedereen wat wils en het hoogtepunt zou wel eens de massale stoelendans op het eind van de avond kunnen worden.
Zaterdag is de Brink weer het toneel van Bathmense gezelligheid om het feit te vieren dat we de oudste Oranjevereniging van Nederland hebben.
Voor gedetailleerde informatie kijk op:
bathmenpoetstdekroon.nl