Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen ontvangt Willem de Witte met verhaal over Sallandse Streekgerechten

Seniorenmiddag

BATHMEN – Op woensdag 26 juli komt mosterdmaker Willem de Witte een lezing geven over Sallandse streekgerechten, de geschiedenis daarvan en alles wat daarbij komt kijken. De lezing is van 14.00 – 16.30 uur in Cultuurhuus Braakhekke.Weet u nog hoe karnemelk gemaakt wordt? En kent u de ingrediënten nog van het bekende Deventer gerecht kruutmoes? En wist u dat vroeger de meeste mensen reuzel op brood aten, en dat reuzel het vloeibare vet is van een geslacht varken

In die tijd bereidde men gerechten van de producten die in een bepaald jaargetijde voorhanden waren. Tegenwoordig noemen we dat streekgerechten. Zo at men in de novembermaanden hachee, gemaakt van goedkoop rundvlees, van een koe die in de slachtmaand november werd geslacht, wat kon garen op de kachel die dan brandde. En weet u nog wat klapstuk is, of rolpens, of een ‘broodje half om’? En waardoor is pekelvlees licht van kleur?

Dit en meer kunt u horen op woensdagmiddag 26 juli van 14.00 tot 16.30 uur in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a. Entree is 1 strip ( € 2,50) incl. kopje koffie.