Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen te Paard

Hippisch spektakel

7 dagen lang

BATHMEN – Vanaf zaterdag 3 maart tot en met zondag 11 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het programma barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de dressuur-, spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp. Naast wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show en spektakel, zoals de Miss Boerin Verkiezing.Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend op zaterdag 3 maart door de Miss Boerin Verkiezing, in samenwerking met de Boerinnen kalender. De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door de DJ Team Sjiek, Feest DJ Hessel en de Annonanno’s. Ook aan de dames in het publiek wordt gedacht, want dit jaar zijn er weer vele mooie hunks om van te genieten! Tijdens deze avond kan zowel jong en oud genieten van een gezellige feestavond. In het Bruin Café kunnen bezoekers genieten van een compleet verzorgde avond met de mooiste zitplaatsen onder het genot van een hapje en een drankje voor slechts € 37,50 in de voorverkoop. Kaarten voor het Bruin Café Arrangement zijn vanaf heden te bestellen bij mevrouw Boksebeld 06-22624848 of per mail missboerin@gmail.com. Losse entreetickets zijn af te halen bij Boekwinkel De Negro, Deventerweg 1 te Bathmen of aan de kassa verkrijgbaar. De deuren gaan open om 20:00 uur en de eerste Boerinnen komen rond de klok van 20:30 uur het podium op voor de eerste ronde.

Op dinsdag 6 maart wordt het programma vervolgd met de dressuursport. ’s Middags wordt de klassen ZZ zwaar, Prix St. George en Grand Prix van de Subtop dressuur verreden. ’s Avonds is er voor dezelfde klassen een kür op muziek uitgeschreven. Deelnemers rijden die avond een kür op muziek, die na afloop wordt voorzien van deskundig commentaar door de hoofdjury Peter Bonhof. De avond start om 19.30 uur en de entree is gratis.

Ook dit jaar zal er een spectaculaire Derby voor paarden worden verreden en wel op woensdagavond 7 maart. De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van 1.35 tot 1.50 meter. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden en dit jaar wordt een gedeelte van het Derby parcours buiten verreden en zijn er van allerlei nieuwe hindernissen gemaakt. De avond start rond 20.00 uur en de entree is slechts € 7,50.

Donderdag 8 maart komen de regionale deelnemers aan start in de klassen BB t/m L. Bathmen te Paard is ook zeer maatschappelijk betrokken en daarom is ’s middags vanaf 14.00 uur de Zonnebloem en Slechtzienden vereniging Kiek Uut van harte uitgenodigd voor een gezellige middag. ’s Avonds komen de regionale deelnemers aan start in de klasse BB t/m L springen. De entree is de gehele dag gratis.

Net als vorig jaar wordt de ‘HORKA Prijs van Bathmen’ op vrijdagavond 10 maart voor de klasse 1.40 verreden. Hierbij zullen er ook veel regionale deelnemers aan de start komen en zo krijgen ook ‘toppers’ uit deze regio een prominente plek in het programma. De avond start om 20.00 uur en de entree is de gehele dag gratis

De organisatie van Bathmen te Paard vindt het ook belangrijk dat de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. Daarom staat zaterdag 10 maart dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen strijden om de eer. Als afsluiting wordt zaterdagavond de ‘Grote Prijs’ voor ponyruiters verreden. De avond start om 19.30 uur en de entree is de gehele dag gratis.

Als slotstuk van Bathmen te Paard staat op zondag 11 maart het mennen op het programma. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel in manege ’t Ruiterkamp. Net als vorig jaar zullen ook de regionale deelnemers vanaf 12.00 uur aan de start verschijnen. Zij zullen die dag strijden om de Bouwgoed Bokaal. Vanaf 15.00 uur zullen diverse mentoppers uit Europa hun opmars maken tijdens het slotstuk van deze dag. Voor Nederland komen onder anderen Bram Chardon, Koos de Ronde, Antonie ter Harmsel, Dennis Peters, Hans Heus en Marijke Hamming aan de start. Met uit België Bruno Taveniers en Glenn Geert. Voorafgaand aan dit spektakel zullen de Deurdweilers uit Deventer de stemming er alvast in brengen met een gezellig stukje entertainment. De entree bedraagt slechts € 7,50.

Kortom, een prachtig programma voor ieder wat wils! Maak een ‘avondje Bathmen te Paard’ compleet door een tafel in het Bruin Café te boeken en geniet de gehele avond van de mooiste zitplaatsen inclusief entree, drank- en hapjesarrangement. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, entreeprijzen, het Bruin Café en het volledige programma kijk op www.paardensportbathmen.nl