Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen poetst de Kroon

Bathmen – Op zaterdagnamiddag en -avond 1 juni zal Bathmen op gepaste wijze terugkijken op Bathmen spant de Kroon. Er zal geprobeerd worden enigszins de sfeer van toen te laten herleven. Dit doet men ondermeer door net als toen een gezamenlijk ‘dorps’ eet- en drinkfestijn te organiseren. Centraal hierbij staat een grote dorps BBQ op en rond de Brink.


Dit keer staat hierbij niet, zoals in 2014, een ‘os aan het spit’ centraal, maar zal het een ‘varken aan het spit’ zijn. Daarnaast vallen er natuurlijk de nodige andere happen, tot en met ‘veganistische’, te roosteren, want het uitgangspunt is: voor elk wat wils. Alle groepen, buurten en buurtschappen die in 2014 aanwezig waren en nog te achterhalen zijn zullen opnieuw een uitnodiging ontvangen. Maar iedereen is welkom, ook individuele deelnemers, nieuwe groepjes, kortom iedereen die zin heeft in een gezellige BBQ met een authentiek tintje anno 1814, kan zich aanmelden.
Vanaf 10 april kan men zich voor dit eet- en drinkfestijn inschrijven, want de organisatie moet natuurlijk wel weten hoeveel BBQ’s er moeten komen voor de deelnemers.
“En wat de overige informatie betreft, een volgende keer meer, want het schijnt dat ‘de Landstormers’ zich al aardig ‘warm’ gelopen hebben voor dit festijn”, aldus een woordvoerder namens de organisatie.