Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen te Paard 2015

Bathmen te Paard 1

BATHMEN – Vanaf zaterdag 28 februari tot en met zondag 8 maart staat het Overijsselse Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het progamma van Bathmen te Paard 2015 barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp. Naast wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show en spektakel.

 

Battums bal

Naast topsport organiseert Bathmen te Paard ook elk jaar weer een spetterend feest als ‘kick off’ van Bathmen te Paard. Op zaterdag 28 februari 2015 zal het Battums Bal worden gehouden. De muziek tijdens het Battums Bal wordt verzorgd door de PPM band en DJ Sjiek. Tijdens deze avond vindt tevens de missverkiezing, genaamd ”Mooiste Boerin van de Benelux”, plaats in samenwerking met de Boerinnen kalender! In de pauzes van de band zullen de prachtige plattelandsmeiden uit België, Nederland en Luxemburg het podium betreden. Dit jaar worden de dames begeleid door echte hunks! Tijdens deze avond kan zowel jong als oud vanaf 20.00 uur genieten van een gezellige feestavond.

 

Jonge springpaarden

Nieuw dit jaar op het programma is de jonge springpaardenavond op dinsdag 3 maart tijdens Bathmen te Paard. Een geheel nieuwe dag tijdens dit evenement, omdat er veel vraag blijkt te zijn naar jonge paarden rubrieken. Tijdens deze dag strijden talentvolle 5-6-7 jarige springpaarden om kwalificatie voor de finale. Deze finale wordt ’s avonds verreden vanaf 19.30 uur. De finale rubriek wordt beoordeeld door topruiter Tom Brinkman en topicoon Wim Schröder, wat zal zorgen voor een leerzame dimensie voor zowel publiek als deelnemer. Tussen de rubrieken door worden jonge aankomende springhengsten getoond door Hengstenhouderij Brinkman, De Wiemselbach en BWG Stable.

 

GMB Derby

Ook dit jaar zal er een spectaculaire derby voor paarden worden verreden tijdens Bathmen te Paard. Op woensdagavond 4 maart vanaf 20.00 uur zal deze zinderende wedstrijd plaats vinden in een bomvolle arena. De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van rond de 1.50 meter. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden met toppers zoals Angelique Hoorn, Eric ten Cate, Anne van Vulpen, Pim Mulder en ook de winnares van vorig jaar Liza Tiebot zal aan de start zullen verschijnen.

 

Finale Jabat dressuur cup

Op donderdag 5 maart wordt de finale van deze subtop dressuurcompetitie verreden. Tijdens deze finale rijden de deelnemers een kür op muziek, die na afloop wordt voorzien van het deskundige commentaar van Coby van Baalen. Tijdens de pauze geven Carola en Esther Sneekes en een demonstratie voltige. De dressuuravond wordt om 19.00 uur geopend door het carrousel van leden van de R.V. Bathmen.

 

Tuigpaardenavond

Bathmen te Paard presenteert ook dit jaar een Tuigpaardenwedstrijd. Tijdens deze avond op vrijdag 6 maart zullen de toppers en de nieuwelingen uit de Tuigpaardenwereld tegen elkaar strijden in verschillende rubrieken. Kortom een avond met veel show en spektakel. De Tuigpaardenavond begint om 19.30 uur.

 

Menavond

Zaterdagavond 7 maart staat geheel in het teken van de mensport. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel in manege ’t Ruiterkamp. De top vier uit de Nederlandse mensport zoals Koos de Ronde, Theo Timmermans, Hans Heus en Mark Wuesthof maken hun opmars tijdens deze spectaculaire avond. De menavond begint om 19.00 uur.

 

Mini Derby

Als organisatie vindt Bathmen te Paard het belangrijk dat ook de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. De laatste zondag van Bathmen te Paard staat dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen strijden om de eer met als hoogtepunt voor de klassen Z en ZZ de Mini Derby op zondag 8 maart. De hindernissen van de ‘grote derby’ worden geschikt gemaakt voor een springparcours voor pony’s. Bathmen te Paard geeft de springjeugd graag de kans om een leuke wedstrijd te rijden tijdens het evenement. De jeugd heeft inmiddels de toekomst in de hippische sport! Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden, die om 16:00 uur zal starten.

Kortom, een programma met voor ieder wat wils! Maak uw avond bij Bathmen te Paard compleet door een tafel in het Bruin Café te boeken. Voor slechts € 30,- kunt u de gehele avond genieten van de mooiste zitplaatsen inclusief drankenarrangement. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, entreeprijzen, het Bruin Café en het volledige programma kijk op www.paardensportbathmen.nl

Bathmen te Paard 2