Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen te Paard 2016: inschrijving geopend

Bathmen te Paard 2016

BATHMEN – Vanaf zaterdag 5 maart tot en met zondag 13 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het programma van Bathmen te Paard 2016 barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp. Naast wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show en spektakel.

Naast topsport organiseert Bathmen te Paard ook elk jaar weer een spetterend feest als ‘kick off’ van Bathmen te Paard. Op zaterdag 5 maart 2016 zal de Miss Boerin Benelux Verkiezing weer plaatsvinden, in samenwerking met de Boerinnen kalender. De muziek tijdens het Battums Bal wordt verzorgd door de Bathmense Band Kraakthelder en DJ Sjiek. In de pauzes van de band zullen de prachtige plattelandsmeiden uit België, Nederland en Luxemburg het podium betreden. Dit jaar worden de dames weer begeleid door echte hunks! Tijdens deze avond kan zowel jong en oud vanaf 20.30 uur genieten van een gezellige feestavond. Tickets voor het Bruin Café arrangement zijn vanaf 1 februari te koop bij Boekhandel de Negro in Bathmen. Entreetickets zijn aan de kassa te koop.

Op dinsdag 8 maart wordt de finale van deze subtop dressuurcompetitie verreden. Tijdens deze finale rijden de deelnemers een kür op muziek, die na afloop wordt voorzien van deskundige commentaar van de hoofdjury. Tijdens de pauze geeft Hengstenhouderij Brinkman een demonstratie van talentvolle dressuurhengsten. De dressuuravond start om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Ook dit jaar zal er een spectaculaire derby voor paarden worden verreden tijdens Bathmen te Paard. Op woensdagavond 9 maart vanaf 20.00 uur zal deze zinderende wedstrijd plaats vinden in een bomvolle arena. De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van rond de 1.50 meter. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden en de eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven. Entreetickets zijn aan de kassa te koop.

Nieuw dit jaar op het programma is de uitleg van de nieuwe dressuurproeven van de KNHS op donderdagavond 10 maart vanaf 19:30 uur. Tijdens deze avond geeft de regio Overijssel een ‘rondje instructie’ over de nieuwe dressuurproeven, die vanaf 1 april ingang vinden. Deze avond is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Ook zal, net als vorig jaar, de jonge springpaardenavond op het programma staan en wel op vrijdagavond 11 maart. Overdag strijden talentvolle 5-6-7 jarige springpaarden om kwalificatie voor de finale. Deze finale wordt ’s avonds verreden vanaf 19.00 uur. De finalerubriek wordt beoordeeld door twee topruiters, wat zal zorgen voor een leerzame dimensie voor zowel publiek als deelnemer. Tussen de rubrieken door worden jonge aankomende springhengsten getoond. De toegang is tijdens deze avond gratis.

Zaterdagavond 7 maart staat geheel in het teken van de mensport. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel in manege ’t Ruiterkamp. Toppers uit de Nederlandse mensport maken hun opmars tijdens deze spectaculaire avond. De menavond begint om 19.00 uur. Entreetickets zijn aan de kassa te koop.

Als organisatie vindt Bathmen te Paard het belangrijk dat ook de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. De laatste zondag van Bathmen te Paard staat dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen strijden om de eer met als hoogtepunt voor de klassen Z en ZZ de Mini Derby op zondag 13 maart. De hindernissen van de ‘grote derby’ worden geschikt gemaakt voor een springparcours voor pony’s. Bathmen te Paard geeft de springjeugd graag de kans om een leuke wedstrijd te rijden tijdens het evenement. De jeugd heeft inmiddels de toekomst in de hippische sport! Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden, die om 17.00 uur zal starten en de toegang is gratis.

Kortom, een programma voor ieder wat wils! Maak uw avond bij Bathmen te Paard compleet door een tafel in het Bruine Café te boeken. Voor slechts € 30.- kunt u de gehele avond genieten van de mooiste zitplaatsen inclusief drank- en hapjesarrangement. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, entreeprijzen, het Bruine Café en het volledige programma kijk op www.paardensportbathmen.nl