Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen te Paard | 7 dagen lang Topsport-Show-Entertainment

Bram Chardon in actie met zijn vierspan tijdens Bathmen te Paard.

BATHMEN – R.V. Bathmen organiseert ook dit jaar hét hippische hoogtepunt van Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard! Vanaf zaterdag 29 februari tot en met zaterdag 7 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp.Accommodatie manege ’t Ruiterkamp

De organisatie van Bathmen te Paard is al lange tijd in volle gang! Om het rijden voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken is er ledverlichting aangebracht en wordt de tribunezijde aangepast. Ook is er nieuw springmateriaal aangeschaft, dat voor Bathmen te Paard beschikbaar is. In het kader van het 75 jarig bestaan van de R.V. Bathmen wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan de aankleding tijdens Bathmen te Paard.

 

Bathmen te Paard 2020 – voor ieder wat wils

Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend met de ’toekomst.’ Zaterdag 29 februari komen de pony’s aan de start in verschillende springrubrieken. Op zondag 1 maart komen de allerkleinsten aan de start in de verschillende bixie rubrieken.

 

Dinsdag 3 maart is een trainingsdag voor deelnemers, die graag met hun paarden of pony’s willen oefenen in een prachtige aangeklede accommodatie met een volwaardig parcours.

 

Woensdag 4 maart komen (inter)nationale deelnemers naar Bathmen voor de hoogste klassen in verschillende springrubrieken. De woensdag is dan ook altijd een prachtige dag om een kijkje te nemen in onze manege. ’s Avonds wordt de altijd spannende GMB Derby verreden. Tijdens deze wedstrijd springen deelnemers over veelal natuurlijke hindernissen in de verschillende rijhallen. Parcoursbouwer Jos Brinkman maakt elk jaar een ander parcours met nieuwe hindernissen, in samenwerking met de bouwploeg en de hinderniscommissie. De avond start om 20.00 uur. Tijdens deze avond is er ook muzikaal vertier en zal Peter Arends zorg dragen voor een vrolijke noot.

 

Donderdag 5 maart staan er gedurende de dag allerlei springrubrieken op het programma. Tijdens deze dag worden veelal jonge paarden opgeleid in de klassen BB, B en L. Het avondprogramma wordt verzorgd door Zoï Snels en Don Willemsen. Zij zullen gedurende de avond meerdere clinics geven aan deelnemers uit de regio. Tijdens deze clinics krijgen deelnemers drie kwartier springles in groepjes van vijf personen in een prachtige aangeklede accommodatie met parcours. De clinics vinden plaats vanaf 20.00 uur.

 

Op vrijdag 6 maart komen vrijwel alle springklassen aan bod. Gedurende de dag wordt er zowel in de klasse BB als in de klasse ZZ gereden. Tijdens het avondprogramma wordt de Jabat Grote Prijs van Bathmen verreden in de klasse 1.40. De avond wordt om 20.00 uur geopend door een spectaculaire tentpegging demonstratie. Leden van de in 2004 opgerichte Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid vertonen hun kunsten tijdens deze demonstratie. Tentpegging is een vorm van bereden wapenvaardigheid. Paarden die door vuur springen, sabels en kogels. Dat wordt een vrijdagavond om niet snel te vergeten.

 

Zaterdag 7 maart wordt Bathmen te Paard afgesloten met het mennen. Overdag komen de regionale menners aan de start. De best geplaatsten van elke regionale categorie komen ‘s avonds tijdens het internationale programma terug voor de Bouwgoed finale. Met een aangepast parcours zullen zij het tegen elkaar gaan opnemen. Als afsluiting van het indoorseizoen start ’s avonds om 19.00 uur de Spectaculaire Marathon van Bathmen te Paard voor de (inter)nationale deelnemers. Vanuit binnen- en buitenland komt de top aan de start in Bathmen. Tijdens deze avond zorgen de Deurdweilers uit Deventer voor de vrolijke stemming.

 

Kleurwedstrijd

Dit jaar wordt er voor de basisscholen in Bathmen en Lettele een kleurwedstrijd georganiseerd. Kinderen van de basisscholen ontvangen na de vakantie een kleurplaat van Bathmen te Paard op school. Met de kleurwedstrijd zijn vele mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs, een weekend of midweek naar keuze bij één van de Europarcs Resorts, wordt beschikbaar gesteld door Europarcs. Daarnaast zijn er nog vele mooie andere prijzen te verdienen. De kleurplaat kan worden ingeleverd op zaterdag 29 februari vanaf 08.00 uur tot 15.00 uur in de manege. De prijsuitreiking is op zondag 1 maart om 15.00 uur in de kantine van manege ’t Ruiterkamp.

 

Kinderdorp op zondag 1 maart

Op zondag 1 maart zijn er tal van leuke activiteiten voor kinderen in- en rondom de manege. De gehele dag is er buiten een springkussen aanwezig, maar er is ook een superleuk kinderprogramma met als afsluiting de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Bathmen te Paard is ook zeer maatschappelijk betrokken en daarom zijn op donderdagmiddag vanaf 14.00 uur de Zonnebloem en Slechtziende vereniging Kiek Uut van harte uitgenodigd voor een gezellige middag.

 

Kortom

Het belooft weer een evenement te worden met topsport op hoog niveau! Uiteraard met de gezelligheid, gastvrijheid en hartelijkheid die u gewend bent! De toegang is het gehele evenement gratis.

Volg Bathmen te Paard ook op Twitter en Facebook, voor het laatste nieuws!

 

Programma in het kort

– Zaterdag 29 februari: overdag: springen regionaal pony’s.

– Zondag 1 maart: overdag: Bixie pony’s.

– Dinsdag 3 maart: Overdag oefenspringen paarden en pony’s.

– Woensdag 4 maart: overdag springen nationaal paarden.

Avondprogramma 20 uur: Derby klasse 1.30/1.35/1.40 klassiek met barrage & muziek van Peter Arends.

– Donderdag 5 maart: overdag springen regionaal paarden.

Avondprogramma 20 uur: Clinics Zoï Snels & Don Willemsen.

– Vrijdag 6 maart: overdag: Springen regionaal paarden.

Avondprogramma 20 uur: Grote prijs van Bathmen klasse 1.40 klassiek met barrage & spectaculaire demonstratie tentpegging.

– Zaterdag 7 maart: overdag mennen regionaal.

Avondprogramma 19.00 uur: mennen (inter)nationaal & muziek van de Deurdweilers.