Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Bathmen telt af!’ kiest Beste Buur tijdens Oudejaarsshow op Brink

BATHMEN – Op oudejaarsavond vlak voor twaalf uur kiest Bathmen op zijn Brink de beste buurman of -vrouw van 2017. Het is onderdeel van een attractief Bathmens programma dat zich vanaf 23.00 uur tot middernacht afspeelt. Derk met de beer maakt er zijn opwachting, er is de trekking van de grote Oudejaarsloterij, een running diner, optredens van Bathmense artiesten, een massale community singing die wellicht de hele wereld overgaat, het gezamenlijke aftellen naar 2018 en het grote vuurwerk. Kortom veel spektakel maar de verkiezing van de beste buurman of vrouw heeft op dit moment de meeste belangstelling bij de Bathmenaren, zo blijkt uit reacties op de website.De opzet van de verkiezing is simpel. Op de website van www.bathmenteltaf.nl staat een aanmeldingsformulier. Hierop kan men aangeven waarom men één van zijn buren als beste Buurman of -vrouw van 2017 ziet. De motivatie waarom men dat vindt kan zeer uiteenlopend zijn. Alle argumenten die voor de indiener een rol spelen kan men vermelden.

Bijvoorbeeld iemand die veel voor jou of je buurt doet, altijd behulpzaam is, vriendelijk, zich bijzonder heeft ingespannen of gewoon iemand waar het heel gezellig bij in de buurt wonen is. Het kan ook dat je meer specifiek op de kwaliteiten van de buurman ingaat zoals: hij veegt altijd mijn stoepje schoon, met zijn bladblazer blaast hij ook mijn blad weg en ga zo maar door. Alles telt. Kortom wie weet wellicht wordt jouw buurman of buurvrouw de beste Bathmense buur van 2017.

Het oudejaarsprogramma heeft ook een link met de van Brink tot Brinkloop, die op oudejaarsdag plaatsvindt en de organisatie van Deventer 1250. Deventer (en dus ook Bathmen) bestaat in 2018 maar liefst 1250 jaar. Daarom loopt Bathmen op oudejaarsdag tijdens de Brink tot Brinkloop warm voor Deventer 1250 jaar. Hiervoor worden T-shirts beschikbaar gesteld en de beste Bathmense lopers worden ’s avonds tijdens het Oudejaarsfeest op de Brink gehuldigd. Zo loopt Bathmen ook letterlijk warm voor Deventer 1250 jaar en op haar beurt loopt Deventer 1250 jaar zich warm in Bathmen. Immers het Oudejaarsevenement ‘Bathmen telt af!’ is het allereerste evenement dat mede onder de vlag van Deventer 1250 jaar wordt georganiseerd.