Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmen tennishoofdstad van Oost-Nederland

BATHMEN – Na het kampioenschap vorig jaar in de 1e klasse komt het 1e team van TC Bathmen dit jaar uit in de Hoofdklasse, waardoor er twee teams uit Bathmen bij elkaar in deze competitie kwamen. Het tweede team van TC Salland speelt eveneens op dit niveau en de resultaten van de verenigingen na vijf van de zeven wedstrijden verschillen één punt, waarmee beide zich zullen handhaven in deze klasse.

Het lijkt bijna een door de KNLTB gestuurd scenario, want op de laatste speeldag van hun competitie (zondag 31 mei) mogen beide Bathmense verenigingen het tegen elkaar opnemen op het park van TC Salland.

Voor TC Salland komen in de Hoofdklasse verder uit een damesteam, dat na vijf wedstrijden nog geen punt heeft ingeleverd en zodoende regelrecht op het kampioenschap afstevent en een jeugdteam 11 t/m 14 jaar met talenten uit de regio, dat momenteel een keurige derde plaats bezet.

Naast het prachtige tennis van bovengenoemde teams start op 23 mei de Lotto Eredivisie Gemengd, waarin TC Salland zich met het eerste team vorig jaar knap wist te handhaven. De ambitieuze coach Huib Troost heeft voor de komende editie, die in een tijdsbestek van 14 dagen wordt afgewerkt met aansluitend de play-offs om het landskampioenschap, een aantal klinkende namen bij elkaar weten te brengen. Bij de dames zullen o.a. de top tien speelsters  Richel Hogenkamp en Michaëla Krajicek hun opwachting maken, terwijl bij de heren zes spelers uit de landelijke top 25, waaronder Thiemo de Bakker (2) en Boy Westerhof (5)  op de spelerslijst voorkomen.

Op het park aan de Hogeweg worden op onderstaande data  thuiswedstrijden gespeeld:

23 mei: TC Salland 1 – TV De Lobbelaer 1.

27 mei: TC Salland 1 – H.L.T.C. Leimonias 1.

31 mei: TC Salland 1 – A.L.T.A. 1.

De wedstrijden beginnen op alle dagen om 12.00 uur en de toegang is gratis.