Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmenaren maken kans op warmtepomp: Cash veur de keet

Bathmen – Bathmenaren maken sinds 8 juni kans op het winnen van een warmtepomp of isolatie twv. 7.000,-. Bij besteding van 20 euro in diverse winkels in Bathmen ontvangen zij een lot en kunnen deze inleveren bij de Jumbo in Bathmen. Alleen huiseigenaren uit Bathmen maken kans.
Deze ludieke actie is opgezet door de projectgroep BattumUp. In Bathmen werkt de gemeente Deventer samen met inwoners aan het verminderen van het gasverbruik in het dorp. BattumUp is een projectgroep van inwoners, Noaber-Energie en de gemeente Deventer.

Collectieve inkoop
De actie is opgezet om aandacht te vragen voor de collectieve inkoopactie die vanaf 9 juli zal plaatsvinden in het dorp. Inwoners kunnen vanaf dan gezamenlijk bij lokale en door de gemeente voorgedragen partijen een warmtepomp of isolatiemateriaal inkopen.

Groen Gas – Gas d’r bie
In het project BattumUp wordt daarnaast met lokale melkveehouders gewerkt aan de productie van groen gas. Wanneer Bathmenaren hun gasverbruik weten te halveren, is het mogelijk om het hele dorp van groen gas te voorzien. Een mooie stap naar een toekomstbestendig en lokaal energiesysteem.
Meer informatie over het project BattumUp en Duurzaam Deventer is te vinden op
DuurzaamDeventer.nl of mail naar
battumup@deventer.nl

Foto: Wethouder Jaimi van Essen (2e van rechts, naast Dennis Eikelboom) reikte vanachter de kassa het eerste lot uit aan één van de klanten van Jumbo Dennis Eikelboom.