Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmens Tractorpullingteam Zapo Nederlands Kampioen Superstock

Bathmens Tractorpullingteam

Alphen – In het weekend van 29 en 30 augustus is de Olden Makelaars Zapo Nederlands Kampioen geworden in de Superstock klasse. Met acht punten achterstand op de leider in het klassement vertrok het team naar het Brabantse Alphen om daar de laatste en beslissende wedstrijd van de Grand National te rijden.

De titel leek ongrijpbaar vanwege het feit dat de leider in het klassement op de zesde plek, of lager moest eindigen. En dat  team Zapo zeker moest winnen. Het leidende team Zeinstra uit Ouderkerk aan de Amstel reed een zeer sterk en stabiel seizoen en hierdoor leek de titel nog heel ver weg. Het Bathmense team moest als derde aanhaken en zette een heuse Full Pull neer; dat was goed voor een finale plaats. Er volgden een aantal concurrenten die hun poging met ernstige motorschade moesten bekopen. Inclusief het team Zeinstra! En ineens werd het kampioenschap een reële mogelijkheid. Na wat rekenwerk gedaan te hebben aan de hand van de resultaten van de rest van het deelnemersveld, bleek dat Zapo minimaal tweede moest worden. In de finale van vier bleken meer collega-teams te kampen te hebben met haperende techniek. Uiteindelijk eindigde de Olden Makelaars Zapo als tweede en wist hiermee de titel in de Grand National binnen te halen. Dit was de kroon op het werk van het team en eigenaren Theo Broekhuis en Bennie Harmelink na 28 jaar Tractorpulling.

Bathmens Tractorpullingteam 02

Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen voor de deelname aan het Europese Kampioenschap in het Deense Brande, waar het Bathmense team op 12 september een gooi zal doen naar de titel.