Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmense Bruisdagen

voor de jeugd

BATHMEN – In de maand augustus verzorgde het jongerenwerk van WijZ welzijn de Bathmense Bruisdagen. Enkele middagen in de zomervakantie met sportieve spellen en activiteiten voor jeugd van 10 tot 17 jaar. ABS stelde zeer gastvrij hun oude hockeyveld beschikbaar hiervoor. Zo’n veertig jongeren kwamen een of meerdere keren langs om mee te doen.Enkele reacties:

– “We zijn hier aan het voetballen met allemaal luchtdingen; een pannakooi en een schietschijf met allemaal verschillende landen waar je tegenaan moet trappen.“

– “We hebben ook blind gevoetbald, dan kun je je voeten niet zien.”

– “Leuk dat jullie dit organiseren!”

– “Vorige keer hadden we een stormbaan, dit vond ik leuk, we deden er racejes op. We vonden er zelf ook nieuwe spelletjes bij uit.”

Jongerenwerk Bathmen is er voor iedereen van 10 tot en met 21 jaar en hun ouders/verzorgers en verdere netwerk. De jongerenwerkers ondersteunen bij het organiseren van activiteiten voor, door en ten behoeve van jongeren en bemiddelen desgewenst bij overlast door jongeren op straat. Tevens richten zij zich op preventie.

Het jongerenwerk blijft dit soort activiteiten organiseren, dus houdt de instagram (jongerenwerkbathmen) in de gaten voor de agenda. Men staat open voor jullie wensen en ideeën!

Op 10 oktober geven ze in samenwerking met de bibliotheek een lezing over jongeren en vriendschap; soms gaat dit vanzelf maar soms ook niet. Wat is vriendschap, hoe werkt het en wat kun je er zelf aan doen? Gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Ook gaan ze met ouders en verzorgers in gesprek over het thema ‘gamen en social media’. Het is niet meer weg te denken uit deze tijd en ze horen met regelmaat dat ouders het nogal eens lastig vinden om te bepalen hoe hiermee om te gaan. Wanneer is het normaal gedrag en wanneer wordt het zorgelijk, wat kunnen we doen om ons kind te helpen om hier goed mee om te leren gaan?

Voor meer informatie, neem contact op met Roxane de Pina, jongerenwerker r.depina@wijz.nu of 06-12507481.