Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmense Scouts van

James Lovell naar de VS

BATHMEN – Het zal een onrustig moment zijn geweest in de vroege ochtend van zondag 21 juli voor degene die hun camper geparkeerd hadden op de parkeerplaats van de Uutvlog. Gelukkig waren ze vooraf even gewaarschuwd; rond 04.00 uur verzamelden zich hier 34 deelnemers, hun ouders en de begeleiding uit Oost Nederland voor de start van een internationaal scoutingavontuur.De reis naar de World Scout Jamboree in West-Virginia in Amerika startte in alle vroegte met een busreis naar Schiphol, vanuit Bathmen. Onder deze 34 van de in totaal ruim 800 Nederlandse deelnemers ook twee Bathmense jongeren: Jade Groenendijk en Maarten Bökkerink, beiden lid van Scouting James Lovell. Zondag 11 augustus keerden zij terug uit de VS, vol van verhalen over hun belevenissen.

De World Jamboree is een enorm kamp (één keer in de vier jaar) waar vanuit de hele wereld 45.000 scouts in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aan deelnemen. De schaal van het evenement is ongekend; alleen al het complete kampterrein is zo groot als de stad Utrecht. Op het 10-daagse programma stonden veel activiteiten op het gebied van buitensport, cultuur en uitwisseling van contacten. Ook was er na het kamp nog een week lang een ’na reis’ die Jade en Maarten onder andere naar Washington en New York heeft gebracht. Al met al drie weken vol avontuur, nieuwe internationale vrienden en veel indrukken.

Scouting is een avontuurlijke vrijetijdsbesteding die kinderen en jongeren van 6 tot 21 jaar veel brengt op gebied van buitensport, sociale ontwikkeling en zelfontplooiing. Een keer kennis maken kan vrijblijvend, neem contact op via informatie@jameslovell.nl of bel naar Jasper Hendriks,06-58845202.