Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bathmense Vuurzuilen krijgen een nieuwe toekomst aan de Looweg

Vuurzuilen Bathmen

Bathmen – Heel veel kinderen van Bathmense basisscholen hebben in 2007 letterlijk hun steentjes bijgedragen aan drie Vuurzuilen. Elk van de Bathmense scholen maakte toen, in het kader van het Midzomer Kunstfeest met het thema Vuur, met behulp van duizenden veelkleurige mozaïeksteentjes, hun eigen Vuurzuil.

Hoofdorganisator van dat project was indertijd Margriet van de Werf, terwijl ook Astrid Pool en Evert van de Weg veel met dit en andere projecten te maken hadden. Margriet van de Werf: “De Vuurzuilen kregen toen een mooi plekje in de tuin van het Westerhuis, het vroegere gemeentehuis van Bathmen. Nu het Westerhuis verkocht is en een bestemming als privéwoning gaat krijgen, moesten de zuilen weg. Na enig zoeken hebben we een heel mooie nieuwe standplaats gevonden in de tuin van het Medisch Centrum aan de Looweg. We zijn erg blij dat de zuilen van de ondergang gered zijn, want ze zijn nog in goede staat. Ik denk dat de Vuurzuilen op hun nieuwe plek zelfs nog beter tot hun recht komen.”

Het was voor Erik Brilman met zijn verreiker nog een hele klus om de Vuurzuilen, die elk tussen de 1200 en 1500 kilo wegen, op hun nieuwe plaats te krijgen. Op de nieuwe plek aan de Looweg waren de Vuurzuilen meer dan welkom. Elsbeth Wubbe, gewezen huisarts en nog waarnemer in de praktijk: “Toen ons de vraag werd gesteld of wij belangstelling hadden voor de Vuurzuilen en ik dat met de andere leden van de Vereniging van Eigenaren van ons Medisch Centrum overlegde, waren we het snel eens. We vonden het allemaal een kleurige aanwinst bij ons pand. Zelf vind ik het idee dat zo veel Bathmense schoolkinderen er aan hebben bijgedragen, heel leuk. Op deze manier houden we een mooi aandenken in Bathmen aan een prachtig kunstfeest.”

Al tijdens het neerzetten van de zuilen betuigden verschillende omwonenden hun instemming met de kleurrijke aanwinst in hun buurt. De entree van Bathmen van de kant van Loo is er zeker een stukje fleuriger op geworden.