Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Battumse Kwis 2017

Verdien uw eerste punten tijdens de ‘Battumse Ochtend’ op maandag 25 september

BATHMEN – 8 maanden geleden stond het team ‘De Knooiers’ juichend op het podium van het Cultuurhuus. Zij waren de beste van 68 deelnemende teams en daarmee glorieus winnaar van de eerste editie van de Battumse Kwis.

Wat is er sindsdien veel gesproken over dit geweldige evenement. ‘wisten jullie dat antwoord niet?’, ‘voor ons was het een makkie’, ‘wat een prutsers’, ‘wacht maar tot volgend jaar …’
Het was het gesprek van de dag. Alle reden om ook dit jaar weer met z’n allen deze kwis te spelen. Sinds het voorjaar is door de organisatie hard gewerkt aan de voorbereiding van de kwisavond en aan de samenstelling van het kwisboek. En het belooft weer een stevige uitdaging te worden.
Noteer 28 december in je agenda en stel een team samen! Vanaf de Battumse Kermis staat de inschrijving open. Dit jaar informeert de organisatie je weer via de website www.debattumsekwis.nl en natuurlijk de Bathmense Krant. Maar ook via Facebook wordt de nodige informatie gedeeld.

Dus zorg er voor dat je vanaf vandaag geen bericht meer mist en kijk de komende periode in het dorp goed om je heen: het zou zo maar kunnen dat er al een vraag gesteld wordt en/of antwoorden op kwisvragen al ‘op straat liggen’….

Wat is de Battumse Kwis ook al weer?

Het is een spelavond voor iedereen die van gezelligheid houdt en zich wel eens wil meten met andere Battumers. Aan de Battumse Kwis doe je mee met een team. De samenstelling bepaal je geheel zelf: met familie, buren, vrienden, collega’s, sportvrienden etc. etc.. De diversiteit van vragen maken een gemixed team van jong en oud misschien wel tot de ideale samenstelling.  Ieder team wijst één captain aan die het team vertegenwoordigd.

Om exact 19.00 uur op 28 december worden in het Cultuurhuus de Kwisboeken uitgereikt aan de teamcaptains. Een Kwisboek met vele vragen en opdrachten op allerlei gebied. Je kunt het zo gek niet bedenken: thema’s als Sport, Wetenschap, Cultuur, Beroemdheden, Muziek etc. etc. komen aan de orde. Vanzelfsprekend maken Battumse onderwerpen ruimschoots onderdeel uit van deze vragen. De kwis wordt vervolgens in huiselijke kring gespeeld, maar misschien moeten teamleden op de kwisavond wel het dorp in om het juiste antwoord op een vraag te vinden… of om een opdracht uit te voeren. Om 23.30 uur worden de kwisboeken met antwoorden ingeleverd.

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vindt dan twee weken later plaats: op vrijdag 12 januari 2018 in het Cultuurhuus.

De eerste punten behalen op kermismaandag!
Hoe? Kom naar de ‘Battumse Ochtend’ (van 10.30 tot 12.00 uur) op maandag 25 september op het kermisterrein en daar zal door de Battumse Kwis organisatie worden uitgelegd hoe men de eerste punten kan verdienen. Paul Winters van de kwisorganisatie licht een tipje van de sluier op: “Neem op maandagmorgen in ieder geval uw mobiele telefoon mee!”

Inschrijven
Teams kunnen zich inschrijven vanaf 23 september tot 1 november 2017 via het inschrijfformulier op de website www.debattumsekwis.nl. Om alle kosten te kunnen dekken is het inschrijfgeld voor dit jaar aangepast naar € 25,00 per team. Je betaalt dit bij aanmelding via Ideal.