Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

BBKK Zomer – Najaar Expositie 2021


BATHMEN – Onder het motto ‘Bij Braakhekke Kunst Kijken’ toont de BBKK in de zomer – najaar expositie bronzen sculpturen van Sjoerdje van de Weg en olieverfschilderijen van Peter Versnel. Beide exposerende kunstenaars zijn woonachtig in Bathmen en lid van de BBKK.

Sjoerdje van de Weg – Bosma (Zwolle 1941) groeide op in een gezin met belangstelling voor kunst. Haar vader was lid van kunstenaarsvereniging Het Palet. Op latere leeftijd begon Sjoerdje beelden uit steen te maken. Daarna startte ze met het boetseren van beelden, die later in brons gegoten worden. Ze heeft enkele jaren les gehad van o.a. Gerrie Blauw uit Bathmen. Daarna volgde een periode van ruim 10 jaar les bij de Poolse kunstenares Gosia Kalesciak, afgestudeerd aan de Kunstacademie van Warschau. Sjoerdje toont een mooie selectie van recent en ouder werk.

Peter Versnel (Haarlem 1946) werkte 30 jaar als architect, stopte acht jaar geleden en is toen gaan schilderen. De drang om van niets iets te maken was de drijfveer in zijn beroep en vervolgens ook in zijn schilderambitie. Diezelfde kick zoekt en krijgt hij wanneer het lukt om na een eerste houtskool-streep, met verf en kwasten, een boeiend beeld te scheppen. In de acht jaren dat hij schildert, is hij op zoek naar een eigen handschrift en ontdekte dat het minder belangrijk is wat men schildert, maar hoe men schildert. Hij wordt begeleid door de Deventer kunstenaar Peter-Frans de Graaf. Versnel toont in deze expositie verassend werk.
De BBKK expositie in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen, is te bezoeken van 4 september t/m 11 december 2021, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis.
De opening van de expositie vindt plaats tijdens de Bathmense Kunstmarkt, op zaterdag 4 september a.s. om 11.00 uur. Men is van harte welkom.