Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Beeldhouwster Monique Nuwenhof exposeert in december in centrum van Bathmen

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – In de maand december houdt de Bathmense Monique Nuwenhof een expositie van haar beeldhouwwerk in haar woonplaats. Het karakteristieke pand aan de Schoolstraat 5 (waar tot voor kort de Wereldwinkel zat) wordt het decor voor haar expositie. De fotografen van Atelier Schoolstraat, die het pand tijdelijk in gebruik hebben, stellen de ruimtes de hele maand december ter beschikking voor de expositie van Monique.Monique is al heel lang bezig met beelden en beeldhouwen. Monique: ,,Als kind was ik al gefascineerd door de indrukwekkende marmergroeven van Carrara, waar ik jarenlang met mijn ouders kwam tijdens de zomervakanties. Ook tijdens mijn latere verblijf in Italië van 1988 tot 1994 raakte ik alleen nog maar meer geïnspireerd door de vele kunstwerken die ik met name in Rome zag en allerlei mensen die ik er ontmoette.’’

Een workshop beeldhouwen die ze in 2004 als verjaardagscadeau kreeg en een aantal cursussen daarna wakkerden haar passie voor beeldhouwen alleen nog maar verder aan.

Monique: ,,Het resultaat waren enkele tientallen merendeels abstracte beelden van marmer, albast, speksteen en serpentijn, allemaal met hun eigen verhaal. Beeldhouwen werkt voor mij heel ontspannend, ik kan er mijn creativiteit in kwijt en het beeldhouwen maakt m’n hoofd lekker leeg.’’ Overigens, op basis van haar kijk op kunst maakte Monique de afgelopen jaren deel uit van de Kunstmarktcommissie, deel van Bathmens Beeldende Kunst Kring.

Monique heeft het plan opgevat zich nog meer op het beeldhouwen toe te leggen en daarom gaat ze ook workshops geven. Monique: ,,Ik wil mensen laten ervaren hoe creatief, ontspannen en ook nog gezellig ze bezig kunnen zijn tijdens dat beeldhouwen. De expositie is er dan ook voor bedoeld om mensen kennis te laten maken met mijn collectie beelden, maar zeker ook om informatie te geven over de workshops die ik ga geven.’’

De expositie duurt de hele maand december, is gratis te bezoeken en begint op zondag 2 december om 15.00 uur. Daarna is de expositie is elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend.