Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Behoud Jongeren Soos Bathmen’ spant zich in

Veel acties om de Soos open te houden

BATHMEN – Het bestuur van Braakhekke zal binnenkort vergaderen over de toekomst van de jongeren Soos. Het lot over het voortbestaan van de Soos ligt in hun handen, want de gemeente Deventer bezuinigt en stopt de subsidies. Er is nog wel geld voor een jongerenwerker (Landstede), maar voor de huur van Braakhekke zijn geen middelen. Daarom zijn de jongeren u zelf heel actief en proberen met man en macht de huur bij elkaar te slepen en hun Soos twee dagen in de week open te houden.

De jongeren ontwikkelen diverse acties. Zo heeft men een DVD inzameling gestart en 1300 DVD’s opgehaald. Deze zijn nu allemaal gescreend en via de facebookpagina van de Soos zijn deze te bestellen. Originele DVD’s voor 5 euro en kopieën voor 2 euro.

Daarnaast is Sandra Willemink bereid kinderworkshops te geven waarvan de opbrengst naar de Soos gaat. Nick de Negro, van oudsher net als zovele andere Bathmenaren een fervent Soosganger, heeft op de toonbank een bus staan waar Bathmenaren een bijdrage voor ´hun´  Soos in kunnen deponeren. Hij is niet de enige. Ook cafetaria Nijkamp en Kadokido werken spontaan mee en hier zijn eveneens bussen geplaatst.

De Jongeren hebben vlugschriften gemaakt en posters over het probleem van hun mogelijke dakloosheid, die wellicht aanstaande is. Voor het hele jaar is de huurprijs, die Braakhekke berekent, 7000 euro en de jongeren hebben zelf de huur voor januari al bijeengesprokkeld, maar er zijn dan nog 11 maanden te gaan. De jeugd hoopt binnenkort een bankrekeningnummer te kunnen openen waarop Bathmenaren een bijdrage kunnen storten voor het behoud van hun Jongeren Soos.