Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Benefietdiner Restauratie Kerkorgel groot succes!

BATHMEN – Het diner was helemaal volgeboekt en welgeteld 96 gasten werden afgelopen vrijdagavond onthaald op een heerlijke maaltijd in de prachtige ambiance van de Dorpskerk van Bathmen.

Muzikaal werden de deelnemers verrast door organiste Ingeborg van Dokkum en saxofoniste Daphne Wesseling. Zij verzorgden de muzikale intermezzo’s waarbij het zo juist gerestaureerde orgel en de saxofoon schitterend harmonieerden.

Het feestelijke diner dat mogelijk werd gemaakt door royale steun van Bathmense ondernemers en vele vrijwilligers werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Monument De Dorpskerk Bathmen met het doel geld bijeen te brengen om de restauratie van het Holtgräve orgel financieel te ondersteunen. Door de ondersteuning van deze bedrijven en al die vrijwilligers is er weer heel wat geld in de pot gestort voor het goede doel. Maar het restaureren van zo’n oud orgel is een dure zaak en dus gaat de Stichting nog even door. De Stichting vervolgt de komende maanden haar acties met een muzikaal programma waaraan ook Orpheus zal deelnemen. (Foto: Otto Westra.)