Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bibliotheek, Gemeenteloket en Wereldwinkel Bathmen al vijf jaar onder één dak

BATHMEN – Precies vijf jaar geleden openden de Wereldwinkel en de Bibliotheek Bathmen samen met het Gemeenteloket hun deuren aan de Schoolstraat 25. Een succesvolle samenwerking, die de organisaties graag op zaterdag 4 februari met u willen vieren. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom en staat de fairtradekoffie met wat lekkers klaar.

De samenwerking tussen Wereldwinkel Bathmen en de Bibliotheek Bathmen is bijzonder te noemen. De vrijwilligers van de Wereldwinkel verzorgen naast het ruime fairtrade aanbod in de winkel ook de ruime openingstijden van de bibliotheek. Daardoor kunnen mensen uit Bathmen en omstreken elke dag terecht in zowel de Wereldwinkel als in de bibliotheek. Voor het lenen van boeken maar ook om de krant of een tijdschrift te lezen. Dat alles kan natuurlijk onder het genot van een verse kop fairtradekoffie.
Wereldwinkel Bathmen is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een moderne winkel met een frisse, eigentijdse uitstraling en een gevarieerde collectie fairtrade- en/of duurzame producten waar de producent een eerlijke prijs voor krijgt. Dat is waar Wereldwinkel Bathmen voor staat. De missie van de Wereldwinkel is om mensen in ontwikkelingslanden te helpen een menswaardig bestaan op te bouwen door het verkopen van deze producten. Het verrassende moderne assortiment bestaat uit o.a. aardewerk, manden, kookbenodigdheden, tassen, sieraden en sjaals. Ook kun je er terecht voor speelgoed, boeken en wenskaarten en zijn er diverse artikelen van Amnesty International, Natuurmonumenten en de Vogelbescherming te koop.
In de Bibliotheek Bathmen kan jong en oud terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en dvd’s. Of om even rustig te studeren, de krant te lezen of elkaar te ontmoeten. Onderdeel is ook de Dementheek Bathmen met een speciale collectie voor mensen met dementie of geheugenproblemen en hun direct betrokkenen. De Dementheek is tot stand gekomen in samenwerking met Bathmen Dementievriendelijk.

Tenslotte is ook het Gemeenteloket een belangrijke voorziening aan de Schoolstraat. Een goed bereikbare locatie waar inwoners op afspraak terecht kunnen voor onder andere het verlengen van rijbewijs of paspoort, uittreksel uit het BRP (Basis Registratie Personen) of verhuizing.

Zaterdag 4 februari van 10.00 – 16.00 is iedereen van harte welkom om samen met ons het vijfjarig bestaan te vieren.
Van 10.30 – 12.00 uur wordt er voorgelezen aan kinderen van 2 – 8 jaar. Zij kunnen gewoon aanschuiven.
Bathmen Dementievriendelijk is van 10.00 – 11.00 uur en 13.30 – 14.30 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de Dementheek en de collectie.
Bij de Wereldwinkel geldt deze dag 5% korting op het hele assortiment.