Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bidden

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Bidden kun je leren. Hoopjes mensen hebben het van hun ouders geleerd. Vaak bij het eten, ervoor en erna. Of voor het slapen gaan. Verleren doe je het eigenlijk niet, dat bidden. Want bidden kan elke mens ‘van nature’. Iedereen kan het. Iedereen doet het. De een wat meer, de ander wat minder. Of bijna nooit. Wat er aan bidden te leren valt, is de vorm.Je kunt bidden bij het eten. Maar het kan ook heel goed als je langs de Schipbeek loopt. Je kunt bidden op een stoel, met je ogen dicht en je handen gevouwen. Maar je kunt het ‘Onze Vader’ ook dansen. Je kunt bidden, de hele dag door, bij alles wat doet. Maar je kunt ook alleen maar ’s morgens bidden, of ’s avond in je bed, iedere dag of een keer per jaar.

Franciscus is een naam die tegenwoordig bij heel veel mensen wel een belletje doet rinkelen. Er zullen mensen zijn die dan denken aan Franciscus van Assisi. En er zullen vast ook mensen zijn die denken aan Franciscus, de paus. Deze paus Franciscus is van huis uit een jezuïet. En de jezuïeten timmeren in Nederland hard aan de weg als het om bidden gaat. Zo hebben ze een speciale app in het leven geroepen: Bidden Onderweg (iOS en Android). En voor de tijd voor Pasen – dat is deze tijd dus – geven ze dagelijks een digitale ‘gebedsbrief’ uit waarop je je gratis kunt abonneren via www.ignatiaansbidden.org

Bidden. Je kunt het thuis doen, samen of alleen. Maar ook in de kerk! Tijdens de stiltemeditatie op maandag tot en met vrijdag ’s morgens om 06.00 uur en zaterdag om 07.00 uur. En natuurlijk op zondag om 10.00 uur in de kerk van Bathmen of Okkenbroek of waar dan ook. Wel:kom!