Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bierproeverij bij slijterij ‘t Bockje

BATHMEN – Op vrijdagavond 29 januari houdt ’t Bockje in samenwerking met Maraakels bier een bierproeverij in partykelder ’t Bockje, Brink 2 te Bathmen.Frans, eigenaar van Maraakels bierbouwerij te Goor, reist voor zijn werk als eigenaar van Body Fitness Centre Markelo regelmatig naar Californië om de nieuwste ontwikkelingen op fitness gebied over te brengen naar Nederland.

Tijdens deze reizen bezoekt hij ook speciaal bier brouwerijen. Samen met Shaun Smith van brouwerij Institutional Ale co. In Camarillo, een plaats net boven Los Angeles, ontwikkelt hij recepten en introduceert hij de ambachtelijke Amerikaanse bieren in Nederland.

Frans is geen vreemde in de levensmiddelenindustrie. Na zijn middelbare school kwam hij in dienst van Coberco Eefde, waarvoor hij de landelijke opleiding levensmiddelen industrie in Apeldoorn volgde. Later voegde hij daar moderne procesbesturing en bedrijfskunde aan toe.

Na de sluiting van de vestiging in Eefde werd hij productiechef bij Riedel in Ede, bekend van o.a. Appelsientje. Later was hij nauw betrokken bij de opstart van nieuwe bedrijfsonderdelen bij Coberco Nijkerk ,Lochem en de overplaatsing van de afdeling customer service van Verkade/ Croky chips van Amsterdam naar Deventer.

Nu gaat hij zich richten op het produceren van speciaal ambachtelijk bier volgens eigen recepten en het vervaardigen van huisbieren voor diverse horeca-instellingen, zoals restaurants, bars,evenementen, partijen, speciale gelegenheden en slijterijen.

Door een unieke samenwerking met Hollandse Bierbrouwerijen is het mogelijk op grote schaal te produceren in flesjes en in fusten.

Brouwerij Maarakels maakt drie verschillende soorten bier te weten:

Kanjerbier:Samen met zijn Amerikaanse collega brouwerij heeft Frans Berghuis, anderhalf jaar gewerkt aan en getest met het unieke Californische recept voor Maraakels Kanjerbier.

Kanjerbier wordt ambachtelijk gebrouwen en bevat een variëteit aan Amerikaanse hoppen, wat de smaak zeer speciaal maakt.

Maraakels Blonde Spetter :Mooi blond bier met een origineel Urquelle lager karakter.

De Blonde Spetter is zacht en toch pittig door zijn speciale hoptoevoeging.

Met een alcohol percentage van 6 % is het een makkelijk licht drinkend bier.

Maraakels Bliksem BIER:Met zijn 6.5 % alcohol vol hop is Bliksem Bier het bier om te genieten. Door de speciale moutsoorten is dit bier rood van kleur met een geheel eigen smaak

De drie soorten speciaalbier van Maarakels brouwerij zullen deze avond uit de tap worden geschonken, verder zal slijterij ’t Bockje een vijftal speciaalbieren laten proeven uit het uitgebreide speciaalbierassortiment van ruim 300 verschillende soorten bieren.

Heeft u interesse om deze avond bij te wonen, aanvang 20.00 uur, dan kunt u zich opgeven in de slijterij; de kosten voor deze avond zijn 10 euro per persoon. Slijterij ’t Bockje, Brink 2, Bathmen of via de mail, info@bockje.nl