Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bij Braakhekke Kunst Kijken

BATHMEN – De BBKK Expositiecommissie organiseert jaarlijks 3 tentoonstellingen met werk van zowel amateur- en professionele kunstenaars. Op zaterdag 4 april om 11.00 uur opent Hans Schaap, voorzitter van Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring, in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen een nieuwe expositie met schilderijen van Maud Bakboord en werk van 10 leerlingen van beeldhouwster Elly Provoost.

Schilderes Maud Bakboord (Deventer, 1958) kwam bij toeval in aanraking met kunst.

Bij Braakhekke Maud Bakboord 29 in gedachten   acryl op doek     60-80cm-2014

De mogelijkheid dat men met verbeelding meer kan zien dan de visuele werkelijkheid was voor haar een openbaring. Sindsdien is haar creatieve reis niet meer te stoppen. Ze vertaalt woorden, beelden, gedachten en emoties in voornamelijk kleurige acrylwerken. Net als haar interesses is haar werk uiteenlopend. Uitgedaagd door het in beeld brengen van een verhaal met z’n symbolieken en emoties, speelt ze met kleuren, vormen en lijnen, met materiaal en kennis. Ze wil de aanschouwer visueel vervoeren en laten mee genieten op deze reis naar een nog kleurrijker wereld. Naast exposities werkt Maud  mee aan evenementen in Deventer, zoals  ondermeer aan Montmartre in de Walstraat en Levende Etalage.

 

Elly Provoost is na jaren werkzaam in het onderwijs, overgestapt naar de beeldhouwkunst. Van haar hobby maakte zij haar beroep. Naast haar eigen werk geeft Elly alweer zo’n 10 jaar les in beeldhouwen, aan de Spanjaardsdijk in Lettele.

In deze expositie tonen tien leerlingen van Elly Provoost elk een van hun werken.

Les geven en kijken naar de resultaten van haar cursisten geeft Elly veel voldoening. Het zien “groeien” van een beeld, juist door er iets af te hakken, leidt iedere keer tot plezierige verbazing en genieten. Mede door de verschillende eigenschappen van de diverse steensoorten is het werk van haar cursisten heel gevarieerd. Van beelden waaraan duidelijk te zien is wat het voorstelt  tot soms heel abstract.

 

De expositie is tot eind juni te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 15.30 uur.