Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

“Bijzonder dat zo’n initiatief door mensen uit ons dorp wordt neergezet!”

BATHMEN – Deze week groot in het nieuws: ‘unieke toneelproductie ‘Jaloezieën’ uitverkocht!’ Wat een enthousiasme onder de mensen en wat een enorme belangstelling. Dit had niemand verwacht, maar het maakt het ontzettend leuk.De spelersgroep van vier is bijna bekend. De vraag is natuurlijk wie we er nog ontbreekt. In deze editie van de Bathmense Krant een interview met Henk Kloosterboer. Voor velen een bekende uit de Bathmense toneelwereld.

Hoe ben jij bij deze toneelproductie betrokken geraakt?
Henk: “Ik heb altijd toneel gespeeld onder leiding van Arie Hofstede of Dinie Jansen. Dinie en ik hadden altijd al een wild plan om ooit eens een keer met een bekende acteur te spelen. Daar is het tot nu toe helaas nog nooit van gekomen. Waarschijnlijk zijn we als amateur toneelspelers toch nog niet interessant genoeg voor een bekende acteur. Maar ooit gaat dat goed komen”, lacht Henk. “Nu de mogelijkheid zich voordoet om op zo’n unieke locatie in een spiegeltent te spelen, hebben we dat maar direct met beide handen aangepakt. Wel met amateur toneelspelers, maar wel onder regie van een professioneel regisseur.

Wat leer je van deze unieke toneelproductie?
“Eigenlijk deel ik dezelfde ervaring die andere toneelspelers ook al verwoord hebben in hun eerdere interviews in de Bathmense Krant. Het is ontzettend leuk om een keer onder een andere regisseur te spelen. Elke regisseur pakt het anders aan en hanteert andere methodes. Leonard, de regisseur, laat het spel vooral ontstaan en geeft je de vrije hand. En toch ziet hij wel bepaalde dingen die anders kunnen en geeft je dan goede tips. Het is gewoon uniek om met een groep ‘toneelgekken’ een stuk neer te zetten. Helaas ben ik nog niet goed genoeg voor een professionele toneelcarrière, dus dan bedenken we zelf toch weer wat? Hopelijk doen we er mensen weer een plezier mee en wij zijn weer even van de straat om onze hobby uit te voeren!”

Wat maakt het stuk bijzonder?
“Een leuk stuk selecteren voor vier personen is niet eenvoudig. We hebben best wat toneelboekjes gelezen en dit stuk is uit de selectie gekomen. Het is vooral een komisch stuk, wat mij ook aanspreekt. Ik speel een recensent van de krant. Ik volg Rosa, professioneel actrice, al lang en ben stiekem verliefd op haar. Ik heb niet de illusie dat het ooit iets kan worden, maar ik blijf haar volgen. Ik ontmoet haar moeder en dat wordt een leuke verwikkeling. ”

Waarom moeten mensen komen naar deze productie?
“Ik vind het bijzonder dat alle avonden nu al uitverkocht zijn. Dat doet ons als spelersgroep goed en geeft je echt energie om te proberen er alles uit te halen wat erin zit. We hopen dat we aan de verwachtingen van de mensen kunnen voldoen. De repetities verlopen goed, het is nu zaak om de tekst echt goed te kennen en de rol goed neer te zetten. Nu alle avonden uitverkocht zijn voel ik de druk wel en willen wij echt knallen. Ik ben ook blij dat er zoveel interesse en enthousiasme is van mensen die ons ondersteunen. Als spelersgroep sta je in de spotlights, maar we moeten zeker niet vergeten dat dit mogelijk wordt gemaakt door samenwerking met alle mensen achter de schermen. Het is toch prachtig dat je begint met z’n vieren en dan binnen een mum van tijd een leuke groep hebt die leuk samenwerkt om dit initiatief neer te zetten!”

‘Jaloezieën’ wordt gespeeld op woensdag 25 september, donderdag 26 september, vrijdag 27 september, woensdag 2 oktober, donderdag 3 oktober, vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober aanstaande in een Spiegeltent aan de Stationsstraat 12 in Bathmen. Dank gaat uit naar Drogisterij Höften waar de kaartverkoop mogelijk is gemaakt en alle vragen rondom de unieke toneelproductie beantwoord werden.

Voor mensen die nog interesse hebben zullen er toneelavonden gehouden worden in Doesburg. Meer informatie hierover zal in de volgende editie van de Bathmense Krant verschijnen.