Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bijzondere samenwerking Orpheus en ‘het Koor’ in een mis voor de Vrede

BATHMEN – De eerste gezamenlijke repetitie tussen het fanfare orkest van Muziekvereniging Orpheus o.l.v. Berjan Morsink en Projectkoor ‘Het Koor’ o.l.v. Mark Schrijver is een feit. Het prachtige werk: ”The Armed Man: A Mass of Peace” stond bij beiden al even op de lessenaar en na weken onafhankelijk van elkaar te hebben gerepeteerd hebben de orkest- en de koorleden afgelopen week in Cultuurhuus Braakhekke voor het eerst gezamenlijk gerepeteerd.Na het eerste gezamenlijke deel was het even stil bij de leden waarna er vervolgens een groot gejuich en applaus klonk, kippenvel. Vanaf het eerste moment wist iedereen dat dit een unieke samenwerking is en het een onvergetelijk concert gaat worden.

‘The Armed Man: A Mass for Peace’ uit 1999 is de titel van een indrukwekkende Mis voor de Wereldvrede, gecomponeerd voor groot orkest, koor en solisten door Sir Karl Jenkins (1944). In 2000 heeft hij de mis opgedragen aan de slachtoffers van de oorlog in voormalig Joegoslavië. Inmiddels is de mis wereldwijd meer dan 2.000 maal uitgevoerd, en nu dus door Orpheus en Projectkoor ‘Het Koor’.

Muzikaal heeft Jenkins geput uit verschillende historische, culturele en religieuze bronnen. Tezamen met kenmerken, die doen denken aan verschillende tijden en muzikale stijlen, laat het de verschrikkelijke gevolgen van oorlog voelen en creëert het een indrukwekkende roep om vrede. Iets wat tot op heden helaas ook nog steeds actueel is. Het geheel zal worden versterkt door indringende video beelden wat het nog indrukwekkender zal maken.

Dit alles in de prachtige ambiance van de Bathmense dorpskerk, kan het niet anders dan een adembenemende en indrukwekkende avond worden!

U wilt deze unieke eenmalige productie toch niet missen? Vrijdag 24 november 20.00 uur  in de Dorpskerk Bathmen.

Bestel snel uw kaarten want de voorverkoop loopt zeer voorspoedig! Kaarten a € 12,50 op www.cultuurhuusbraakhekke.nl of via het Infopunt (Schoolstraat 6A). Voor meer informatie kijk op www.orpheus-bathmen.nl en de facebookpagina www.facebook.com/OrpheusBathmen.