Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Biologische thee

in heel veel smaken

Februariaanbieding: Té de Origen

BATHMEN – De hele maand februari kunt u bij de Wereldwinkel in Bathmen de verschillende smaken met 15% korting uitproberen. Een fairtrade thee met een verhaal over mensen en product. Deze zwarte en groene thee  komt uit Sri Lanka. Uniek is dat er geen productie plaatsvindt in Nederland.Té de Origen wordt biologisch geteeld door lokale boeren, fairtrade ingekocht en verwerkt en verpakt in Sri Lanka.

Zo wordt ervoor gezorgd dat de boeren trots zijn op hun product, dat er zoveel mogelijk omzet achterblijft in het land van herkomst en ook niet onbelangrijk, dat de Wereldwinkel de allerhoogste kwaliteit thee heeft. Een van de belangrijkste partners in Sri Lanka is Greenfield Bio Plantations. De theeplantages liggen aan de zuidoostelijke rand van het Centraal Massief in Sri Lanka in het Uva hoogland district beroemd om zijn thee.

De Fairtrade Social Premium wordt rechtstreeks betaald aan de Social Comite van Greenfield. De theeboeren en plukkers beslissen actief mee over de besteding van deze ontwikkelingspremie, onder meer voor verbetering van het onderwijs, infrastructuur en medische zorg.

Té de Origen telt tien smaken.