Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Blazersklas en muziekles op basisscholen in Bathmen in najaar 2014 weer van start

Bathmen- Stichting Toekomst-Muziek maakt het op de drie basisscholen in Bathmen in het najaar 2014 weer mogelijk om muzieklessen door docent/juf Liesbeth Vernout uit Voorst te geven voor de groepen 5.

Na het succes van de muzieklessen voor circa 170 kinderen van de groepen 5 en 6 in het schoolseizoen 2013-2014 zijn de directeuren van de Dorpsschool, Looschool en De Rythmeen unaniem van mening dat de stichting hier mee door moet gaan. De kinderen vinden het leuk, leerzaam en zijn erg enthousiast. Tijdens de afsluitende concertjes verbaasden de kinderen hun ouders, opa en oma’s  en ook de meesters en de juffen wat zij allemaal kunnen op een trompet, bugel, hoorn, bariton of trombone. Vanaf september zal Liesbeth Vernout tijdens de normale schooltijden 10 muzieklessen verzorgen, te beginnen met algemene muzikale vorming tot het spelen op een echt instrument.

Daarnaast is stichting Toekomst-Muziek afgelopen halfjaar gestart met een zogenaamde Blazersklas waarin kinderen die de lessen van juf Liesbeth hebben gevolgd, samen gaan spelen met echte instrumenten, bladmuziek en een dirigent! Het lesmateriaal (met CD! ) en instrument werd voor het eerste half jaar gratis beschikbaar gesteld door Stichting Toekomst-Muziek. Deze Blazersklas gaat in het najaar van 2014 weer verder repeteren en samen spelen op de dinsdagmiddag. Eugenie Alberts-Pol is als dirigent aangetrokken om dit te verzorgen. Ze heeft veel ervaring met het dirigeren van orkesten met kinderen en jongeren.

Kinderen die het afgelopen jaar de muzieklessen van Liesbeth in de groepen 5 en 6 hebben gevolgd kunnen ook nu starten in een Blazersklas. Dus geef je op want het is erg leuk om gezamenlijk muziek te maken. Stichting Toekomst-Muziek zorgt voor een instrument en bladmuziek, waar een CD is bijgevoegd zodat je ook thuis lekker kunt spelen.

Voor opgave en meer informatie kun je bellen met Johan Kippers (0570-542415 / 06-51783405) of Janneke van Mierlo (06-48502254) of mailen naar johankippers@concepts.nl of jannekevanmierlo@hotmail.com