Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boeiende kunst uit Groningen voorloper van Bathmen?


Bathmen – De BBKK neemt u in haar lezingen-programma op woensdag 17 april mee naar Groningen en wel naar het ontstaan van de kunstkring ‘De Ploeg’. Een groep kunstenaars die in 1918 begon met avant-gardische kunst en met name het niet eerder geschilderde Groningse Ommeland met zijn golvende korenvelden, oude boerderijen en dorpskerken vastlegde op het doek. Zo ontdekten ze de schoonheid van de natuur in hun gebied en vormden een beroemd geworden collectief onder de naam ‘De Ploeg’.

Han Steenbruggen verzorgt deze boeiende lezing over ‘De Ploeg’. Het accent zal daarbij ondermeer liggen op het ontstaan en de ontwikkeling van de moderne kunst in Groningen.

Steenbruggen was van 1993 tot 2008 als conservator en Ploeg specialist verbonden aan het Groninger Museum. Sinds 2008 is hij directeur van Museum Belvédère in Oranjewoud.

De BBKK heeft, in het kader van haar 7 e lustrum in 2025, plannen ook in Bathmen een initiatief te starten tot het schilderen, tekenen, fotograferen of op een andere wijze vastleggen van de mooie omgeving van Bathmen. BBKK voorzitter Joop Blaauw zal hier in zijn openingswoord kort op ingaan.

De lezing vindt plaats in Cultuurhuus Braakhekke en begint om 20.00 uur.
Toegang voor leden BBKK is gratis. Voor niet-leden bedraagt de entree € 8,- pp.