Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boekbinder Jan Boersma repareert oude kinderboeken


BATHMEN – Twee dagdelen in de week werkt boekbinder Jan Boersma in Bibliotheek Deventer met veel liefde en toewijding aan het repareren van kapotte kinderboeken. Boeken met een verhaal en emotionele waarde voor de eigenaars. Bij voldoende belangstelling komt Jan Boersma langs in Bibliotheek Bathmen om oude kinderboeken te beoordelen.

Jan Boersma repareert al jarenlang voor de Stichting het Oude Kinderboek (StOK), dat voorheen in de bibliotheek aan de Brink zat en nu in Lochem gehuisvest is. Jan Boersma is meeverhuisd naar de nieuwe bibliotheek en heeft daar op de tweede verdieping zijn eigen werkplek.
Op verzoek komt Jan naar bibliotheek Bathmen. Iedereen die nog oude, stukgelezen kinderboeken heeft kan langskomen. Jan beoordeelt de boeken eerst en overlegt met de eigenaar wat mogelijk is om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Alles tegen een kleine vrijwillige vergoeding die ten goede komt aan de Stichting het Oude Kinderboek.
Belangstelling?
Hebt u een kinderboek dat u graag door Jan wilt laten beoordelen? Laat het ons weten. U kunt hiervoor e-mailen naar petrabakhuizen@bibliotheekdeventer.nl of u kunt het melden in de bibliotheek. Op basis van de aanvragen wordt een datum en tijd bepaald, waarop belangstellenden met hun boek kunnen langskomen.