Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boekwinkel Nick de Negro gaat sluiten

BATHMEN – Op dinsdag 18 augustus is de kantoorboekwinkel met Postkantoor en ING-service punt aan de Deventerweg 1 voor de laatste keer open. Meer dan 15 jaar heeft ‘Nick’,zoals de meeste inwoners van Bathmen hem kennen, als zelfstandig ondernemer de boekwinkel, het postkantoor en het ING-service punt gerund. Met z’n 23 jaar toen een van de jongste ondernemers in het dorp.

Nadat Bathmen ruim een half jaar geen Postkantoor meer in het dorp had, kwam met Nick ook de Boekwinkel, het ING-service punt en het postkantoor weer in Bathmen.
De inwoners van Bathmen waren blij en tevreden met zo’n enthousiaste franchise-ondernemer voor de toenmalige Readshop. In 2010 is de boekwinkel helemaal zelfstandig geworden.

De reden dat de winkel gaat stoppen ligt gelukkig niet aan de coronacrises. In 2015 heeft Nick het bedrijf A Led Inn opgestart. Dit bedrijf houdt zich bezig met allerlei vormen van ledverlichting, Nick heeft ook een webshop www.ledshopper.nl met een grote collectie aan ledverlichting voor de particulier.
Toen de ING bank een half jaar geleden aangaf het ING-service aan de Deventerweg op te heffen, was dat voor Nick ook het moment om een andere weg in te slaan. Na 15 jaar met veel plezier de boekwinkel te hebben gehad, merkte hij vooral de laatste jaren dat de motivatie minder werd. Nick miste de uitdaging en deze heeft hij de afgelopen jaren gevonden in de Ledverlichting. Begonnen met het omzetten van oude TL-verlichting naar Ledpanelen in winkels en kantoorruimtes is dit uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, waarbij hele kantoorpanden en scholen worden voorzien van systeemplafonds en allerlei moderne Ledverlichting.

Twee heel aparte bedrijven runnen werd moeilijk. Vandaar dat Nick in 2019 heeft besloten met de boekwinkel te stoppen en zich volledig wil richten op A Led Inn.
Er is nog wel gezocht naar een opvolger, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd.
Voor Bathmen blijft het postkantoor behouden. PostNL heeft de Fietselarij aan de schoolstraat bereid gevonden om het postkantoor over te nemen. Ook de stomerij Goodsclean gaat daarheen verhuizen. Het verdwijnen van de Boekwinkel voor het dorp Bathmen wordt door de inwoners wel gezien als een aderlating.

Laatste openingsdag
Dinsdag 18 augustus zal de boekwinkel voor het laatst open zijn. Tot die tijd heeft er een opheffingsuitverkoop plaats.
Alle klanten die gedag willen zeggen of een laatste bezoek aan de winkel willen brengen, zijn de laatste week van harte welkom om Nick de Negro te bedanken en hem veel succes te wensen met zijn nieuwe bedrijf.