Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boerinnen ‘on tour’ in Bathmen

BATHMEN – Op woensdag 2 oktober werd het beeld dat tijdens de landelijke staking van de Nederlandse boeren te zien was nog eens dunnetjes nagebootst. Op de drie basisscholen die Bathmen rijk is, Looschool, Dorpsschool en de Rythmeen werden kinderen door een aantal gedreven boerinnen getrakteerd op producten vanuit de landbouw.Verschillende lokale bedrijven hebben hun heerlijke producten beschikbaar gesteld. Piggy’s Palace, Kloas in ’t Hof, slagerij Linker en Hof te Dorth.

Naast de lekkere hapjes was er ook plek voor een kort gesprekje met de kinderen, waarom werd er door de boeren gestaakt, waar was dit en hoe werd dat gedaan. Een stukje educatie vanuit de boeren, maar ook een stukje bewustwording over hoe groot de gevolgen kunnen zijn als het kabinet op deze manier doorgaat met het opleggen van regels en wetten.

Er werd door veel kinderen met herkenning gereageerd, velen hadden wel iets van de actie meegekregen. “De boeren gingen naar Den Haag en riepen Boehhh.. naar de minister”, een reactie van een kereltje uit groep 3.

En dan al die trekkers op de snelweg, dit werd door veel kinderen benoemd.

Ook Bathmen is een dorp waar de boeren nog steeds hun best doen om op een zo goed mogelijke manier voor milieu, dier en consument voedsel te produceren.

Aan het einde van de ochtend hebben de kleutergroepen van de Rythmeen met veel plezier aan schoolgenoten laten zien hoe de actie er in Den Haag uit heeft gezien.