Borstonderzoek niet meer in Bathmen

Slechte beslissing van Bevolkingsonderzoek Oost

BATHMEN – Onlangs heeft een groot deel van de vrouwelijke bevolking van Bathmen een oproep ontvangen voor het borstonderzoek. Tot voor kort vond dit onderzoek plaats in een bus die zich op de parkeerplaats van de sporthal bevond.Tot grote verbazing van een ieder is de locatie voor het onderzoek door Bevolkingsonderzoek Oost verplaatst naar de Zutphenseweg 51 te Deventer, het oude Thomassen – Drijver Verblifa gebouw.

Voor een aantal mensen is deze locatie minder goed bereikbaar. Diegenen die niet over eigen vervoer beschikken en aangewezen zijn op het openbaar vervoer dienen eerst met lijn 160 naar het Deventer station te gaan en vervolgens de bus naar Gorssel, lijn 81, tot aan het Akzo gebouw. Daarna moet de zeer drukke weg Deventer- Zutphen overgestoken worden, niet zo handig voor de mensen die slecht ter been zijn.

Het voormalige TDV gebouw is eveneens niet echt rolstoelvriendelijk of eenvoudig binnen te komen voor mensen die loopproblemen hebben.

Kortom een slechte beslissing van Bevolkingsonderzoek Oost om de oude vertrouwde locatie te verlaten en te kiezen voor een beduidend mindere oplossing.

Een groot aantal verontruste Bathmenaren denkt dat een aantal vrouwen om reden van het bovenstaande ervoor zullen kiezen om niet (meer) aan dit onderzoek deel te nemen, met alle risico’s van dien.

De verontruste Bathmenaren hopen dat Bevolkingsonderzoek Oost de dames in Bathmen tegemoet zal komen en deze onzalige beslissing op korte termijn terug zal draaien.