Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bij Braakhekke Kunst Kijken

BATHMEN – Onder de titel ‘De schilders van Galerie Hans Kerk’ worden van maandag 26 juni t/m 29 augustus in Cultuurhuus Braakhekke schilderijen geëxposeerd van mensen van Galerie HK Kunstbedrijf.Het Kunstbedrijf van Hans Kerk biedt een breed palet van activiteiten in Deventer en Zutphen. Het is een bonte mix van galerie, atelier, dagbesteding, re-integratie, workshops en schilderlessen. En dit alles levert prachtig werk op van prachtige mensen, zoals Ria Versloot en Charlotte Kok.

De expositie wordt geopend op zaterdag 24 juni om 14.00 uur. Men is van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis.

 

‘Bloemen en takken in wit’

“Vanwege niet aangeboren hersenletsel ga ik naar galerie HK voor dagbesteding. Ik ben gaan schilderen toen ik in behandeling was in het revalidatiecentrum. Mijn voorkeur gaat uit naar abstract schilderen en met structuur werken. Ik heb o.a. (magnolia-)takken uit de tuin gebruikt, jutestof en bloemen uit een trouwjurk. Ik heb zowel de ondergrond alsook het materiaal bewerkt met gesso. Verder tuinier ik graag en vind het leuk om creatief bezig te zijn met papier, waaronder kaarten maken”. aldus Ria Versloot

Ria Versloot

 

Acryl op canvas

Charlotte Kok: “In het ziekteproces heb ik schilderen ontdekt. Het begon voordat ik een zware rugoperatie onderging, zo’n 3,5 jaar geleden. Ik begon met het schilderen en hierdoor creëerde ik afleiding van mijn gedachten en angsten. Het jaar na de operatie heb ik weinig gedaan met schilderen. Helaas werd alles in een snelheidsfase van mij verwacht. En dat ging uiteraard niet samen. In plaats van revalideren en re-integreren, werd het revalideren en stabiliseren. Een periode waardoor ik bij de geestelijkgezondheidszorginstantie uiteindelijk terecht kwam na een zware burn-out. Ik probeer een leven te creëren dat vooral van binnen goed voelt. De inspiratie haal ik soms van andere schilderijen af, van een foto en vaak ‘gewoon’ een ingeving.

Maar of ‘gewoon’ wel zo ‘gewoon’ is, dat laat ik aan u over. Gewoon… Creaties van mij!”