Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bij Braakhekke Kunst Kijken

Polderabstractie, Peter Versnel.

Polderabstractie, Peter Versnel.

BATHMEN – Van 3 september tot medio december 2016 wordt in Cultuurhuus de BBKK Najaarsexpositie gehouden. De expositie kan worden bezocht op werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Liesbeth Lammers-Callenbach uit Deventer toont ‘glazuurgebrand’ keramisch werk, van Peter Versnel uit Bathmen zijn schilderijen te zien, evenals van Marc de Boer uit Wilp. Daarnaast worden glasfusion-objecten getoond, vervaardigd door cliënten van Dimence.

Men is van harte welkom op zaterdag 3 september om 14.00 uur als Hans Schaap, voorzitter van Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring, de tentoonstelling opent.

 

Liesbeth Lammers-Callenbach is geboren in Nijkerk en woonachtig in Deventer. Ze was werkzaam als vakleerkracht handvaardigheid. In 2001 maakte ze kennis met keramiek en kreeg les van Hanneke Verhey. Vanaf 2007 is ze lid van de DAK. Haar werk bestaat voornamelijk uit steengoed, wat zeggen wil, dat het laatste stookproces, de glazuurbrand, op hoge temperatuur heeft plaatsgevonden, boven de 1.200 gr. Daardoor is de ‘scherf’ weinig poreus en dus vorstbestendig. Liesbeth werkt graag met verschillende kleuren klei en brengt ook kleur aan door gebruik van oxides. In haar werk is de passie voor de natuur zichtbaar, de patronen in haar serie vazen komen vaak rechtstreeks van buiten. Liesbeth exposeerde al eerder voor de BBKK en de DAK. Ze stond op de BBKK kunstmarkt in 2013 en 2015.

 

Peter Versnel, Bathmen, wist al voor zijn pensioen dat hij na zijn werkzame leven als architect in Deventer, zou gaan schilderen. Hij nam les bij Peter Frans de Graaf. Hij wilde zich eerst de ambachtelijke kant van het schilderen eigen maken en experimenteerde met allerlei soorten penselen, kwasten en verf. Als architect was hij gewend altijd planmatig te werken, omdat zijn ontwerp ergens toe moet dienen. Deze aanpak hanteerde hij ook vanaf het begin voor zijn schilderwerk, omdat het hem houvast bood. Zijn coach Peter Frans adviseerde hem van dit keurslijf los te komen en meer te werken vanuit emotie, zowel in kleurgebruik, compositie en onderwerp. Kortom, het is een grote en interessante zoektocht naar eigenheid, die te lezen is in de tentoongestelde werken.

 

Marc de Boer, geboren in Wormerveer en sinds 1975 inwoner van Wilp, tekende vroeger weleens wat, maar begon na zijn pensionering met schilderen. Hij nam les bij Henk Mulder in Holten en vindt schilderen naast zijn andere hobby, de golfsport, een heerlijke bezigheid. Zomers schildert hij het liefst buiten. In de winter is de garage zijn atelier.

Zijn olieverf schilderijen maakt hij naar foto’s die hij vooraf van zijn onderwerpen maakt.

Zijn stijl is realistisch, zijn onderwerpen divers: portretten, landschappen en stillevens. Zijn favoriete kleur paars is in vele tinten terug te vinden in zijn werken.

 

Dimence

De tentoongestelde werken zijn ontstaan door gekleurd glas samen te smelten. Dit wordt ‘glasfusen’ genoemd. De werken zijn gemaakt door cliënten van Dimence, onder begeleiding van Frank Looman, in het activiteitencentrum Hermann Simon. Daar wordt dagbesteding aangeboden als onderdeel van behandeling. De werkwijze is ontmoeten, ontspannen en leren, waarbij de cliënten uitgedaagd worden hun grenzen te verkennen. Naast glas zijn er meer werkplekken, zoals voor textiel, kaarsen maken en een schilder/creatief afdeling. Vanwege privacyregels worden de namen van de cliënten, die de werken voor de expositie hebben gemaakt, niet bekend gemaakt.