Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brand verwoest woning aan de Paddensteeg

Eén van de eerste foto’s, genomen vlak na aankomst van de brandweer.

BATHMEN – In de vroege ochtend om 04.06 uur van dinsdag 21 februari werd er op onze piepers een woningbrand gemeld aan de Paddensteeg. Tijdens het aanrijden werden in het eerste uitrukvoertuig snel de ploegen ingedeeld, perslucht gereed gemaakt en omgehangen. In het tweede uitrukvoertuig werd in allerijl het plan voor het aanvoeren van het bluswater gemaakt.

Het werd al snel duidelijk via de alarmcentrale, dat het menens was en dat het om een flinke woningbrand ging; hierdoor werden er meerdere korpsen opgeroepen. Toen wij ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al uit het dak van het riet gedekte achterhuis. Gelukkig hadden de bewoners met hun huisdieren in aller haast op tijd de woning kunnen verlaten. Helaas konden wij als brandweer op dat moment niets anders doen, dan de schade te beperken, door de nabij gelegen bijgebouwen nat te houden.

Als brandweer waren we natuurlijk opgelucht dat er geen slachtoffers of gewonden zijn gevallen, maar betreuren echter het feit dat de emotionele en materiële schade erg groot is voor de betreffende familie.

 

Wist u dat:

• er Brandweer PowerPoint presentaties op locatie gegeven worden, met hints en tips over brandveiligheid, de geschiedenis van de brandweer, koolmonoxide gevaren enz.?

• er op korte termijn een brandbluscontroledag gehouden wordt?

• u voor brandpreventieve adviezen zich ook tot ons kunt wenden?

• volgens het NVWA meer dan de helft van de telefoonopladers niet brandveilig is? Op het internet is een lijst van veilige en niet-veilige opladers te vinden. De lijst is te vinden op de site van de NVWA, zoeken op USB laders.

 

Even voorstellen.

Bert Lensink

Sinds september 2015 in dienst van de vrijwillige brandweer, thans in opleiding. In het dagelijks leven is de 44-jarige Bert is werkzaam bij het CRV als all round inseminator in onder andere Bathmen en omstreken; hierdoor is de kans groot dat de gedreven Bert tijdens een uitruk overdag beschikbaar is.

 

Erik Dijkerman

51 jaar, lid sinds 2000, hoofdbrandwacht. Erik runt een melkveebedrijf aan de Zuidlooërweg te Bathmen. Hierdoor is de fanatieke Erik overdag vrijwel altijd beschikbaar voor de uitruk. Door zijn agrarische achtergrond, veel kennis op dit gebied.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust! Erik Brilman 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com/ facebookpagina: brandweer Bathmen.