Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brandstof voor de ziel

Protestantse Gemeente Bathmen

BATHMEN – Natuur is brandstof voor de ziel, vertelde professor in de psychologie dr. Ryan uit Seattle. Als mensen zich lusteloos voelen doen ze er beter aan even de natuur in te gaan, in plaats van naar een extra kop koffie of andere kunstmatige oppepper te grijpen. Twintig minuten in de natuur is al genoeg om mensen nieuwe energie te laten krijgen, zo bleek uit onderzoek door Ryan en zijn medewerkers.Dat is een opsteker als je woont waar wij wonen. Natuur genoeg, dus.. er op uit!  Nieuwe energie opdoen, de wind door je haren, even op andere gedachten komen. Dat is brandstof voor de ziel. ‘Brandstof’ zo heet ook het aanbod voor ontmoeting en bezinning van de Protestantse Gemeenten Bathmen en Okkenbroek. Van oktober t/m mei kunt u hiermee nieuwe energie, brandstof voor de ziel opdoen. Gratis en voor niks.

Hier volgt een kleine greep uit het uitgebreide aanbod.

Soup en Spirit (voor jongeren rond de 40) elke 6 weken. Simpel van opzet: je neemt een glas wijn, eet er iets bij en ondertussen praat je over dingen die je bezighouden.

‘Beelden met een ziel’ is een lezing van ds. Bart Thijs over de Deventer cultuurgeschiedenis.

Tijdens de bijeenkomst over ‘God is gek’ zoek je aan de hand van de schrijver Kluun naar antwoorden op de vraag: Bestaat God? Is er leven na de dood?

De Preek van de Leek is dit jaar de preek van Joop Blaauw, gevolgd door een gesprek met de prediker onder het genot van een drankje.

Een voorjaarskloosterweekend met 18-35 jarigen. Een gesprek met medewerkers van Hospice de Winde over ‘als ik niet meer beter wordt..’.

Een Zin-dag in Okkenbroek. Het aanbod voor ontmoeting en bezinning bevat werkelijk voor elk wat wils.

Het volledige programma ‘Brandstof’ ligt in de kerk en is te vinden op www.pgbathmen.nl

Brandstof… omdat er meer is… Welkom en doe nieuwe energie op!